Виробники тепла отримуватимуть газ за фіксованою ціною

  • Понеділок, черв. 06 2022
  • Автор 

У межах підготовки до опалювального сезону Уряд ухвалив рішення, що ТЕЦ, ОСББ та інші виробники тепла отримуватимуть газ за фіксованою ціною. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 3 червня.

«Ціна буде зафіксована на рівні 7400 грн за тисячу кубометрів. Це дасть можливість місцевій владі не підвищувати тарифи для людей», — відзначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр зауважив, що держава зацікавлена в поверненні українців додому. Для цього необхідно забезпечити відповідні умови.

«Від початку військових дій наші енергетики повернули світло для більш ніж 4,5 млн українців. 85% родин на деокупованих територіях знову зі світлом. Вся Київщина знову з газом. Тривають ремонтні роботи на Чернігівському водоканалі –— на трьох із п’яти водонасосних станціях. Уряд виділив 150 млн грн, аби максимально швидко розв’язати цю проблему», — підкреслив очільник Уряду.

Прем’єр-міністр відзначив, що вже відновлено водопостачання та водовідведення в Ірпіні, Бучі, Гостомелі та Ворзелі. Розпочато ремонт котелень. За його словами, якщо є проблеми з опаленням або сильно пошкоджені ТЕЦ, на місця виїжджають міністри.

«В усіх областях щодня працюють комісії, які фіксують пошкодження. У чотирьох — зараз зафіксовано 35 тисяч пошкоджених або зруйнованих об’єктів. Майже 75% з цих 35 тисяч розташовані на Київщині. По Харківщині, Миколаївщині, Донеччині та Луганщині зараз важко робити оцінку, адже активні бої та постійні обстріли там не припиняються», — зауважив Денис Шмигаль.

Глава Уряду також дав завдання профільним міністерствам з місцевою владою протягом місяця підготувати плани проходження опалювального сезону у деокупованих містах і селищах.

За матеріалами сайту Кабінету Міністрів України

P.S. Станом на 01.05.2022 р. заборгованість населення м. Біла Церква за отримані послуги теплопостачання (з нарахуваннями за квітень 2022 р.) складає 193,5 млн. грн

Прочитано 519 раз
Опубліковано в ЖКГ

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Чи добре прибирається місто від снігу?

так, добре - 0%
ні, сніг прибирають тільки на центральних вулицях - 50%
а навіщо його прибирати - 50%
мені все одно - 0%

Всього голосів: 2
The voting for this poll has ended

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео