Претензії ТОВ "Білоцерківвода" до ОСББ "Галактика" необгрунтовані

  • Середа, лип. 19 2017
  • Автор 

12 липня 2017 року колегія суддів Судової палати у господарських справах Верховного Суду України розглянули заяву ТОВ "Білоцерківвода" про перегляд Верховним судом постанови Вищого господарського суду України від 18 травня 2017 року у справі за позовом ТОВ "Білоцерківвода" до ОСББ "Галактика" про визнання укладеним договору. Колегія суддів вирішила, що заява концесіонера є необгрунтованою. Таким чином, ТОВ "Білоцерківвода" відмовлено у допуску до справи.

Нагадаємо, два білоцерківських ОСББ "Галактика" та ОСББ «Академіка Кримського, 10» не хочуть укладати договори про надання послуг з централізованого водопостачання та водовідведення з ТОВ "Білоцерківвода", тому що вважають, що не є споживачем послуг, які надаються ТОВ ""Білоцерківвода". ОСББ вважать, що послуги водопостачання та каналізації надаються безпосередньо власникам квартир на підставі прямих договорів, а тому немає сенсу ще й ОСББ, як юридичній особі, укладати окремий договір. ТОВ "Білоцерківвода" так не вважає, апелюючи до того, що ОСББ використовує воду для миття під'їздів тощо. 

Тому ОСББ та концесіонер судяться. 18 травня 2017 року Вищий господарський суд України виніс рішення, яким підтримав сторону ОСББ "Галактика" у судовому спорі. Водночас 2 червня 2017 року Господарський суд Київської області виніс рішення, яке є повністю протилежним до рішення Вищого господарського суду, ставши на сторону позивача ТОВ "Білоцерківвода". Після чого, ТОВ "Білоцерківвода" переможно заявило на своєму сайті, що ОСББ "Галактика" може лишитися без води. Проте, як виявилося, колегія суддів Судової палати не згодна з таким трактуванням законодавчої бази з боку концесіонера. Нижче подаємо рішення колегії суддів. 

voda 1

voda 2

 

Прочитано 3356 раз
Опубліковано в ЖКГ

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Чи добре прибирається місто від снігу?

так, добре - 0%
ні, сніг прибирають тільки на центральних вулицях - 50%
а навіщо його прибирати - 50%
мені все одно - 0%

Всього голосів: 2
The voting for this poll has ended

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео