Що робити з бродячими тваринами?

  • Субота, квіт. 26 2014
  • Автор 

Члени виконавчого комітету на своєму засіданні 22 квітня ухвалили рішення створити комісію з врегулюванню чисельності безпритульних тварин у Білій Церкві і затвердили її положення.

Доповідав по цьому питанню начальник управління житлово-комунального господарства Олександр Ореховський. Він зазначив, що деякі члени попередньої комісії не працювали, тому довелося поміняти її склад. Таке, здавалося б, технічне питання, викликало бурхливе обговорення в залі, адже кількість безпритульних тварин в місті зростає з кожним роком.  

- Ми комісію створюємо не вперше, а тварин вже стільки, що кидаються на людей. Ми щось можемо зробити для вирішення цієї проблеми чи ні?, - запитав Іван Павленко, директор товариства з обмеженою відповідальністю «Білоцерківрозоптторг».  

- З початку року ми зменшили кількість собак на 60 осіб. Комісія, до складу якої входять представники ветеринарної служби, санстанції, охорони навколишнього середовища, громадські організації, кожного понеділка збирається о 8:30 і опрацьовує ті заявки, які у нас збираються за попередній тиждень. У вівторок ми передаємо рішення в КАТП-1028 для виконання. Але ця комісія вирішує долю виключно агресивних тварин. На масивах Піщаний та Таращанський в зв’язку з виявленням тварин, хворих на сказ, діє карантин, то ж евтаназії підлягає будь-яка підозріла тварина. Якщо людину покусали собаки, вона повинна звернутися з заявою у правління ЖКГ, - відповів Олександр Ореховський.

- А яке завдання перед собою ставлять громадські організації, які виступають на захист безпритульних тварин? Від них є якась допомога? Нехай вони відзвітують про свою роботу. А депутата обласної ради Івана Шилова я б просив піднімати це питання в центрі, адже не тільки Біла Церква страждає від розмноження безпритульних тварин, - запропонував начальник Білоцерківського міського відділу Головного управління МВС України  в Київській області Олександр Грибенников.

- До ухвалення закону про захист тварин від жорстокого поводження в 2006 році щороку в Білій Церкві піддавали евтаназії 3000 тварин, тепер як бачимо з початку року – лише 60. Інших варіантів, окрім створення притулків, закон нам не дає. Але фінансових можливостей утримувати притулки у нас немає. Закордоном всі домашні тварини чіповані. Якщо господар вигнав собаку на вулицю, то по чіпу його знаходять і він отримує штраф в $1000. Якщо відверто говорити чим займаються організації з захисту тварин, то я, спілкуючись з ними постійно, можу сказати таке: вони отримують закордонні гранти виключно для того, щоб піднімати це питання. На жаль, здоров’я людей їх цікавить менше, - додав заступник міського голови Валерій Гнатюк.

- Ми третій рік проводимо стерилізацію тварин на суму 100 тис грн. На цей рік договір ще не заключили, бо не розрахувалися за попередній рік з ветеринарною клінікою. Я запросив організації з захисту тварин і просив порекомендувати, де можемо цього року стерилізувати тварин, вони нічого підказати не змогли.

Міський голова зазначив, що не всі захисники тварин на практиці нічого не роблять і навів приклад жінки, яка в районі Ротка створила приватний притулок і тримає понад сто тварин. Минулого року їй міська влада допомогла зробити вольєри, виділила кошти в розмірі 20 тис. грн.

То ж за створення комісії в новому складі члени виконкому проголосували одноголосно і вирішили звертатися до центральної влади з проханням розв’язати цю проблему.

Прочитано 3509 раз
Опубліковано в ЖКГ

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Чи добре прибирається місто від снігу?

так, добре - 0%
ні, сніг прибирають тільки на центральних вулицях - 50%
а навіщо його прибирати - 50%
мені все одно - 0%

Всього голосів: 2
The voting for this poll has ended

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео