Депутати знову відмовилися виділяти кошти ТОВ "Білоцерківводі" на заміну насосу

  • Середа, лист. 02 2016
  • Автор 

3 листопада на сесії Білоцерківської міської ради депутати повернулися до розгляду двох рішень, які були зняті з розгляду на двох попередніх сесіях і які стосувалися питань ТОВ "Білоцерківвода". Обидва рішення не прийняли. 

Перше стосувалося затвердження програми, яка передбачає придбання насосного обладнання на комунальних каналізаційних системах ТОВ «БІЛОЦЕРКІВВОДА» за 900 тис. грн., придбання зелених насаджень для прибережних смуг та водоохоронних зон за 400 тис. грн. та облаштування пішохідної доріжки на території водоохоронної зони р. Рось від моста по вул. Заярська до водойми за 100 тис. грн., а також проведення конференцій, семінарів, брейн-рингів, конкурсів та інших екологічних заходів в м. Біла Церква (10 тис. грн.)

Раніше депутати висловлювали зауваження, що придбати насос концесіонер мусить за свої інвестиції, інакше нащо тоді було здавати в концесію комунальне майно, якщо з бюджету йдуть кошти на його переоснащення. До того ж незрозуміло, нащо витрачати міські гроші на насос, якщо концесіонер планує взяти на модернізацію насосної станції 1 млрд. грн. кредиту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЖЕКи Білої Церкви зможуть стати управителями багатоповерхових будинків у місті

Відтак на цій сесії думки депутатів не змінилися. Лише депутати від "Самопомочі" та міський голова закликав виділити кошти, бо, інакше каналізаційні споруди, мовляв, можуть перестати працювати без заміни насосу і наводили аналогічні випадки у інших населених пунктах. Проте більшість депутатів відмовилися виділити концесіонеру на заміну обладнання кошти і попросили прихильників рішення "не лякати інших депутатів". А депутат від радикальної партії Олега Ляшка Володимир Вовокотруб запропонував міському голові звернутися до концесіонера з проханням змінити інвестиційну програму і виділити першочергово кошти саме на ремонт насосу, якщо вже він у такому критичному стані. 

"Під час передачі майна була заключена угода, згідно з якою концесіонер мав влкасти у модернізацію комунального майна водоканалу 80 млн. грн. Тому у мене прохання до міського голови та заступника профільного не лобіювати інтереси "Білоцерківводи". Якщо вони не справляються зі своїми обов'язками, то нехай за власною ініціативою повертають підприємство у комунальну власність", - заявив Вячеслав Хмельницький, депутат Київоблради від "Свободи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білій Церкві затвердили Генеральний план міста

Друге рішення передбачало затвердити поточні нормативи використання питної води для ТОВ "Білоцерківвода". Депутати намагалися розібратися, чи вплине і, якщо так, то яким чином, цей показник на формування тарифів на водопостачання та водовідведення для мешканців міста. Традиційно, мер Геннадій Дикий та його однопартійці із "Самопомочі" підтримували рішення, а інші депутати сумнівалися в його доцільності. 

Зокрема, Геннадій Джегур, фракція "БПП-"Солідарність" поцікавився, як розраховувся показник і як він вплине на тариф. Олександр Хозєєв та Володимир Вовкотруб висловили думку, що концесіонер мав би показати, як показники впливають на тариф і що зроблено для стримання його зростання. 

Після обговорення, депутати відмовилися підтримувати обидва рішення.

Варто зазначити, що при обговоренні проектів рішень ні на цій сесії, ні на попередній не було представників концесіонера, отож і професійно відповісти на запитання депутатів  було нікому. 

Прочитано 4151 раз
Опубліковано в ЖКГ

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Чи добре прибирається місто від снігу?

так, добре - 0%
ні, сніг прибирають тільки на центральних вулицях - 50%
а навіщо його прибирати - 50%
мені все одно - 0%

Всього голосів: 2
The voting for this poll has ended

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео