Пільга чи субсидія: що обрати?

  • Середа, черв. 15 2016
  • Автор 

У відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 27 квітня 2016 року № 319 «Про внесення  змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України»  з  1 травня цього року громадяни не можуть одночасно отримувати і пільги,  і субсидії. Управління соціального захисту населення БМР роз'яснює, як бути у цій ситуації.

У разі  призначення  субсидії, пільги з оплати житлово-комунальних послуг та придбання твердого палива і скрапленого газу особам, які зареєстровані (фактично проживають) у житловому приміщенні (будинку), у період її отримання не нараховуються. 

На питання, що вигідніше – оформляти субсидію чи користуватись пільгою, однозначної відповіді немає. Все залежить від індивідуальних обставин кожного домогосподарства (його складу, розміру отриманих членами домогосподарства доходів, переліку житлово-комунальних послуг, категорії пільг тощо).

Але все ж таки радимо звернути увагу на деякі особливості нарахування пільг і субсидій!

В залежності від категорії пільга надається конкретній особі та у випадках передбачених законодавством розповсюджується на членів сім’ї.

Згідно Бюджетного Кодексу України  до членів сім'ї пільговика при наданні пільг належать:

  1. - дружина (чоловік), їхні неповнолітні діти (до 18 років);
  2. -  неодружені повнолітні діти, які визнані інвалідами з дитинства І та ІІ групи або  інвалідами І групи;
  3. - особа, яка проживає разом з інвалідом війни І групи та доглядає за ним за умови, що інвалід війни не перебуває у шлюбі;
  4. - непрацездатні батьки;
  5. - особа, яка знаходиться під опікою або піклуванням громадянина, що має право на пільги та проживає разом з ним.

Субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг придбання скрапленого газу, твердогота рідкого пічного побутового палива розраховується з урахуванням доходів всіх зареєстрованих членів домогосподарства.

Тож порядок дій наступний:

- для громадян, які отримали житлову субсидію і визначили, що їх обов’язковий платіж за надані житлово-комунальні послуги з урахуванням субсидії є меншим, ніж, якби вони лише отримували пільгу,  звертатись до управління соціального захисту населення з питань припинення нарахування пільги не потрібно, оскільки ця процедура відбуватиметься автоматично;

- для громадян, які отримали житлову субсидію і визначили, що їх обов’язковий платіж за надані житлово-комунальні послуги з урахуванням субсидії є більшим, ніж, якби вони лише отримували пільгу, потрібно звертатись до управління соціального захисту населення з питань припинення нарахування субсидії та з проханням залишити лише пільгу.

Отже, що краще обрати пільгу чи субсидію необхідно вирішувати в індивідуальному порядку з урахуванням особливостей кожного домогосподарства.

Нагадаємо, що ті споживачі, які вже мали субсидії, не повинні звертатися у відділ субсидій. Їм субсидії на літній період перерахують автоматично, а повідомлення про призначення субсидії надішлють поштою!!!

Управління соціального захисту населення

Білоцерківської міської ради

Прочитано 23258 раз
Опубліковано в ЖКГ

Коментарі  

Лілія
0 #1 Лілія 16.06.2016, 09:38
Чи означає це, що раз відмовившись від пільги на оплату житлово-комунал ьних послуг, я позбудеся їі назавжди?
Людмила
0 #2 Людмила 02.08.2016, 13:28
ні, такого в жодному законі не передбачено. передбачений лише вибір. як тільки ви відмовляєтесь чи не отримуєте субсидію, пільга повертається
Марія
0 #3 Марія 19.11.2017, 20:06
У будинку 105 м2 проживає 7 чол. Я, чоловік, який має право на пільгу УБД, 2 неповнолітніх дітей, 2 повнолітніх дітей та мама, яка має право на пільгу дитина війни. Будь ласка підскажіть формулу розрахунку пільг на газ та електроенергію . Дякую.

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Чи добре прибирається місто від снігу?

так, добре - 0%
ні, сніг прибирають тільки на центральних вулицях - 50%
а навіщо його прибирати - 50%
мені все одно - 0%

Всього голосів: 2
The voting for this poll has ended

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео