Чому білоцерківці не отримали квитанції за газ у лютому і чим це загрожує?

  • Вівторок, бер. 01 2016
  • Автор 

У лютому багато мешканці Білої Церкви не отримали квитанції на сплату послуг газопостачання. Тож редакція звернулася до БТВ ТОВ «Київоблгаззбут» за роз’ясненнями.

Виявилось, що раніше розрахунки проводилися відповідно до постанови Кабінету міністрів України №237. Ця постанова визначає норми споживання природного газу населенням у разі відсутності газових лічильників.Проте 28 січня 2016 року Вищий адміністративний суд України визнав її такою, що прийнята з порушеннями, тому є незаконною. Водночас вона і далі значиться на сайті Кабінету міністрів України як чинна, а тому у працівників газового господарства виник збій у підрахунку оплати за газ через цю правову колізію.

«Споживачі, які не мають лічильників, можуть звернутися до газового господарства та отримати рахунок з тією вартістю газу, яку вони сплатили у грудні 2015 року. Решті доведеться почекати квитанцій у березні, де буде розрахунок і за січень, і за лютий 2016 року», - пояснила Наталія Кухарська, начальник БТВ ТОВ «Київоблгаззбут». Водночас, квитанції не отримали і ті споживачі, які мають газові лічильники. Чому так сталося, представник підприємства не пояснила. 

Варто зазначити, що постанова КМУ №237 передбачала зменшення норми споживання газу для споживачів без лічильників удвічі. Якщо постанова таки буде визнана незаконною, громадянам, можливо, доведеться доплатити за недораховане споживання газу за увесь період дії постанови з травня 2015 по січень 2016 року. Проце пише сайт Главком. З урахуванням середньостатистичного складу сім'ї в 2,6 людини, не складно порахувати, що за 9 місяців одне домогосподарство з газовою плитою, використало, але не оплатило, близько 70 куб. м. газу. З урахуванням діючих цін середньостатистична доплата для таких споживачів становитиме близько 500 грн. У випадку, коли у квартирі є ще й газова колонка для підігріву води, середньостатистичним домогосподарством було використано, але не оплачено, близько 300 куб м газу на суму понад 1,5 тисячі гривень.

Тож приблизно такі суми можуть бути в нових квитанціях за газ у березні у якості боргу споживачів. 

Прочитано 4720 раз
Опубліковано в ЖКГ

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Чи добре прибирається місто від снігу?

так, добре - 0%
ні, сніг прибирають тільки на центральних вулицях - 50%
а навіщо його прибирати - 50%
мені все одно - 0%

Всього голосів: 2
The voting for this poll has ended

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео