Як cплатити за газ без комісії?

  • Середа, груд. 23 2015
  • Автор 

До редакції БЦ News звертаються споживачі природнього газу з питанням, чому у відділеннях Ощадбанку та Укрпошти за кожну квитанцію вони змушені платити 3 грн, хоча раніше така комісія не стягувалася. Редакція розібралася в цій ситуації та з'ясувала, як не платити комісію.

Споживачі блакитного палива останнім часом зіткнулись з тим, що при розрахунках за газ банки чи платіжні сервіси стягують з них додаткову комісію. Сума в різних фінустановах різна, але в середньому складає близько трьох гривень. Зокрема, стільки беруть у касах «Ощадбанку» та Укрпошти.

Така ситуація виникла у зв’язку з тим, що 30 вересня Кабінет міністрів України ухвалив Постанову КМУ №792, де передбачив, що газопостачальні компанії не можуть компенсувати банкам чи пошті витрати за приймання, обробку та перерахування платежів більше ніж 0,3% від суми платежу. Раніше дозволялось платити 1%. В свою чергу банки є фінансовими організаціями, та відповідно до вимог  статті 53 Закону України «Про банки та банківську діяльність», не мають можливості встановлювати тарифи за послуги, нижче ніж їх собівартість, у тому числі за послуги з приймання комунальних платежів.

Тому з метою компенсації витрат банки та пошта беруть плату за здійснення платежу. Ця плата становить наразі 3 грн. І вона стягується зі споживача газу.

Про розмір комісії банк чи платіжна система попереджають клієнта перед здійсненням платежу.

Із такої ситуації є вихід. Сплатити за газ БЕЗ КОМІСІЇ можна у відділеннях «Ощадбанку» через інформаційно-платіжні термінали. Як ними користуватися, розкажуть консультанти банку. Здача за квитанцію може бути зарахована на рахунок вашого мобільного телефону чи на рахунок майбутніх платежів.

Також за газ можна сплатити у особистому кабінеті на сайті Київоблгаз, через систему інтернет-платежів Portmone.com, сервіс онлайн платежів iPay.ua, за допомогою Інтернет-послуги «Приват 24», у відділенні «Укрпошти» чи через відділення будь-якого банку.  Умови оплати через ці платіжні системи, з'ясовуйте на сайті компаній.

Прочитано 9812 раз
Опубліковано в ЖКГ
Теги

Коментарі  

GraNATKA
+3 #1 GraNATKA 23.12.2015, 16:42
Нічого подібного, термінал теж бере комісію в розмірі трьох гривень! :sigh:
Arina
+2 #2 Arina 23.12.2015, 19:22
Стаття написана 23.12, а комісію через термінал по 3 грн беруть з того ж самого часу, як і в касі Ощадбанку - так що інформація даної статті НЕ ВІРНА
Андрій
0 #3 Андрій 26.12.2015, 08:09
Особистий кабінет та порти одне теж беруть комісію 3 гривні, то з рештою як не платити зайві гроші?
Тетяна
+3 #4 Тетяна 25.01.2016, 21:34
Інформація не вірна. Приват-24 також бере з грн. комісії за сплату газу. Я підрахувала, що будинки, які знаходяться в районі "Велмаркету",(в улиця по якій їздить та робить круг- маршрут №7), за один місяць мають прибуток біля 14 тис.грн.А СКІЛЬКИ в нас є таких будинків... Куди ідуть ці гроші??? 1куб.газу в зимовий період коштує 3.60, то це виходить, що ми спожили 1 куб.газу. Мало того, що ми платимо за газ великі кошти, то ще й 3 грн. за квитанцію.Куди дивиться наша влада.... Наш шановний МЕР...

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Чи добре прибирається місто від снігу?

так, добре - 0%
ні, сніг прибирають тільки на центральних вулицях - 50%
а навіщо його прибирати - 50%
мені все одно - 0%

Всього голосів: 2
The voting for this poll has ended

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео