Увага! Управління соцзахисту роз'яснює як діяти батькам школярів, в зв'язку зі скасуванням пільг для 4 зони

  • Четвер, січ. 15 2015
  • Автор 

З 01 січня 2015 року набув чинності Закон України від 28 грудня 2014 р. № 76-VIII «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України». Вищевказаним Законом із Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» виключено ряд норм, зокрема щодо пільг та компенсацій потерпілим дітям та їх батькам.

Так, з 01 січня 2015 року із Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» виключено положення, які передбачали:
- безплатне виховання дітей у дошкільних навчальних закладах та надання щомісячної грошової допомоги;
- щомісячну виплату дітям шкільного віку, які народилися від батька або матері 1, 2 категорії;
- щомісячну виплату на кожну дитину шкільного віку, яка стала інвалідом, або перебуває на диспансерному обліку по захворюванню внаслідок Чорнобильської катастрофи, а також дітям шкільного віку, батьки яких стали інвалідами І або ІІ групи чи померли внаслідок Чорнобильської катастрофи.
- грошову компенсацію батькам потерпілих дітей, які не відвідують дошкільні заклади (не влаштовані) та загальноосвітні навчальні заклади (у тому числі і тих, які не знаходяться в обліковому складі шкіл).

У зв’язку зі змінами законодавства управління соціального захисту населення Білоцерківської міської ради проводить нарахування компенсацій за 2014 рік на протязі січня 2015 року. Довідки потерпілих дітей, які не відвідували дошкільні заклади (не влаштовані) та загальноосвітні навчальні заклади, за попередній період 2014 року батькам необхідно подати до 31 січня 2015 року.

Довідки про те, що дитина не влаштована у дошкільний навчальний заклад видаються управлінням освіти і науки Білоцерківської міської ради, що знаходиться за адресою: м. Біла Церква, вул. Шевченко, буд. 122, телефон для довідок 5-55-24.

Батьки потерпілих дітей, які не відвідували дошкільні заклади (або не влаштовані в дошкільні заклади) та загальноосвітні навчальні заклади, до 31 січня 2015 року можуть подати заяви про виплату компенсації та відповідні довідки до відділу по призначенню та виплаті допомог, компенсацій та видатків управління соціального захисту населення Білоцерківської міської ради, що знаходиться за адресою: м. Біла Церква, вул. Ярослава Мудрого, буд. 2, каб. 301, телефон для довідок 5-16-55.

Управління соцзахисту населення БМР

Прочитано 4858 раз
Опубліковано в Влада

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео