Мешканці мікрорайону Вокзальна розповіли про свої проблеми міській владі

  • Неділя, груд. 14 2014
  • Автор 

12 грудня відбулася шоста зустріч міського голови Василя Савчука з мешканцями мікрорайонів Білої Церкви. Про попередні зустрічі на масиві Леваневського, Таращанському та Піщаному БЦ News вже писав. На цей раз представники міської влади поспілкувалися з мешканцями масиву Вокзальна. І, мабуть, це була перша зустріч, де жителі міста не лише скаржилися на якісь проблеми, але й дякували за допомогу у їх вирішенні.

Традиційно, на початку зустрічі Василь Савчук проінформував мешканців про фінансовий стан міста, про те, коли надійшли кошти в бюджет розвитку і що за них вдалося зробити, а які роботи виконати не встигли, розповів про відкриті цього року кардіологічний центр, навчальне об’єднання «Звитяга», філіал дитячої поліклініки, відремонтовані дороги тощо. Детальніше про це читайте в попередніх статтях.

Мешканці мікрорайону скаржилися на сухі гілки на деревах біля будинків по вул. Курсова та Гончара, на те, що тече дах, відсутні лампочки в  під’їзді. Просили нанести дорожню розмітку на зупинці Б. Хмельницького і біля Старої пошти, а також замінити старі доріжки в сквері біля пам’ятника П. Запорожця. Начальник управління ЖКГ Олександр Ореховський записував всі подібні скарги для подальшого їх вирішення.

Запитували, чому зросли тарифи і вже традиційно для кожної зустрічі запитували, чому доводиться платити за ліфт мешканцям першого поверху. Заступник міського голови Валерій Гнатюк пояснив, хто і як встановлює тарифи та про механізм відшкодування вартості комунальних послуг у вигляді субсидій та компенсацій.

Зустріч міської влади Білої Церкви з мешканцями мікрорайону Вокзальна

Цікавилися, чи можна отримати земельну ділянку під забудову для молодої сім’ї. Василь Савчук пояснив, що через проблему з межами міста вільних ділянок, які могли би бути на межі з довколишніми селами, немає. Але в державі діє програма молодіжного кредитування і порекомендував звернутися за роз’ясненнями у відділ сім’ї та молоді Білоцерківської міської ради. Також мешканка вул. Курсова просила якось вирішити питання з закинутим садочком колишньої взуттєвої фабрики по вул. Першотравневій, адже там розмножують щурі, збираються асоціальні громадяни. Василь Савчук зазначив, що така ситуація із садочком склалася тому, що керівництво фабрики включили його і спортзал в свій статутний фонд. І якщо спортзал місту вдалося таки повернути, нині там спортивна школа «Юність», то із садочком так не вийшло. Фабрика його продала, а новий власник поки що не збирається нічого з цими руїнами робити. То ж міська влада буде звертатися до нього з проханням хоча б привести територію до ладу.

Дружини учасників АТО дякували міській владі за допомогу 72 ОМБР, а вдова одного із них, що мешкав в Білій Церкві, - за допомогу в утепленні квартири. Дякували мешканці мікрорайону і за відремонтовану вулицю Пушкінська, і за роботу ЖЕК-1.

Приємно, що мешканці мікрорайону Вокзальна переймалися не лише своїм масивом. Вони цікавилися, що буде на місці пам’ятника Леніну. З’ясувалося, що планується спорудити там фонтан за кошти ТОВ «Білоцерківвода». А на площі Шевченка спорудити монумент борцям за Незалежність України, який би охоплював часовий проміжок від Козаччини до наших днів. Також реконструювати пам’ятник Тарасу Шевченку  і прилеглу територію. Проект вже в розробці. Тоді це буде один ансамбль: від пам’ятника Шевченку до монументу борцям за Незалежність України. Є вже й місцеві бізнесмени, готові профінансувати такі плани. Про те, коли розпочнуться роботи, поки що невідомо.

Як і в інших районах, на Вокзальній теж підготували особливі питання. Так, жителі цікавилися, коли в Білій Церкві пройде люстрація місцевої влади. Василь Савчук повідомив, що згідно чинного законодавства, органи місцевої влади люструватимуть з червня 2015 року.

Зустріч міської влади Білої Церкви з мешканцями мікрорайону Вокзальна

Піднімалося й питання передачі КП «Білоцерківтепломережа» в концесію. Після роз’яснень з вуст мера міста, один чоловік запитав, чому таку роз’яснювальну роботу не проводять міські депутати серед мешканці своїх округів. А й дійсно, чому? Були й критичні виступи. Один чоловік, обличчя якого можуть побачити на бігборді проти здачі тепломережі в концесію, всі, хто їздить проспектом Князя Володимира, емоційно висловлював свої претензії, а потім, не послухавши й відповіді, вибіг із залу. Натомість літня жіночка побажала меру успіхів, заявивши, що «хто не робить – того не критикують».

Ще одним, уже традиційним питанням, було те, чи варто стояти в чергах до суду чорнобильцям, дітям-війни та іншим категоріям населення, які відсудили свої надбавки до пенсії, але так їх і не отримали. Міський голова ще раз наголосив, що це проходить лише реєстрацію боргів держави по судовим рішенням, а чи дадуть ці кошти, не знає ніхто. І проінформував, що мав вже розмову з головою суду Володимиром Саніним з проханням навести лад в прийомі документів від людей похилого віку.

Після чого пролунали аплодисменти. «Я не зрозумів: це на біс чи мені пора закінчувати зустріч?» - посміхаючись, запитав мер. На цій жартівливій ноті двогодинна зустріч закінчилася.

На наступного тижні зустрічі пройдуть за таким графіком:

15 грудня о 17:00 – мікрорайон «Залізничне селище», ЗОШ №15, вул. Польова, 70;

16 грудня о 17:00 – мікрорайон «Піонерська», ЗОШ №5, вул. Крижанівсього, 7;

17 грудня о 17:00 – мікрорайон «Гайок», Білоцерківське навчально-виховне об’єднання «Звитяга».

Прочитано 3015 раз
Опубліковано в Влада

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео