В Білій Церкві побудують тимчасову об'їздну дорогу і відкриють залізничний переїзд

  • Вівторок, жовт. 21 2014
  • Автор 

20 жовтня міський голова Василь Савчук на прес-конференції розповів про рівень готовності до парламентських виборів в Білій Церкві. А також спростував неправдиві заяви деяких кандидатів в народні депутати, розповівши, які дороги ремонтуються в Білій Церкві, коли побудують об’їзду дорогу і зроблять реконструкцію Горбатого мосту.

«Підготовка до виборів йде по графіку. ОВК та ДВК працюють. Була проведена нарада з правоохоронцями, нашому місту обласне керівництво міліції надасть суттєву підтримку для охорони ОВК та ДВК і відділу реєстру виборців в день голосування. В суботу день тиші, буде заборонена будь-яка агітація. Хочу звернутися до всіх кандидатів: по менше забруднюйте місто, не обклеюйте будинки там, де не потрібно, а також ліхтарі, стовпи. Хочу нагадати, що до кінця дня п’ятниці штаб кожної політичної сили повинен прибрати свою агітацію. Якщо вона залишиться і на суботу, коли агітація заборонена, це буде фіксувати ОВК», - розповів Василь Савчук.

ремонт дороги на вул. Пушкінська, біла церква

Ремонт дороги по вул. Пушкінська

А далі мер спростував низку звинувачень на адресу міської влади від кандидатів в депутати. Зокрема, один із кандидатів на місцевому телеканалі заявив, що з місцевого бюджету виділено 15 млн. грн. на ремонт доріг, а ремонт не проводиться. За даними міського голови, в цьому році з обласного бюджету виділено 5, 5 млн. грн. за які капітально ремонтуються дороги по двом вулицям – Таращанській та Польовій, ще по 27 вулицях виконуються поточні ремонти. Крім цього з міського бюджету виділено 6 млн. грн. на капітальні ремонти доріг по Січневому прориву, Ставищанській, Пушкінській, Гетьманській, 2 Рокитнянському провулку, 2 Піщаній, на ремонт тротуару по вул. Гординського, міжбудинкової території по вул. Декабристів 5,9, вул. Вернадського, 4, 6, 10, вул. Січневого прориву, 3. Всі ці роботи розпочалися в серпні, бо до цього казначейство блокувало передачу коштів. Майже на 80% роботи виконані. То ж розповіді про невикористані кошти, очевидно, є лише недобросовісним прийомом деяких кандидатів.

«Неправдива інформація була оприлюднена й по Горбатому мосту. Кандидат в депутати розповідає, що міська влада зробила проект  за 2, 5 млн. грн. на реконструкцію мосту, але роботи не проводяться. Отже, 2, 5 млн. грн. були витрачені не з міського, а з обласного бюджету для того, щоб зробити велику транспорту розв’язку, обласній владі ще треба було 500 тис. грн. доплатити і зробити проект тимчасового переїзду через залізничні колії на період робіт по облаштуванню розв’язки. Проте ці кошти виділені не були, а тому «Украавтодор» не включив до свого плану робіт наш Горбатий міст. Ми з керівництвом Київської обладміністрації це питання обговорювали і попередньо домовились про те, що наступного року воно буде вирішене. Крім мосту, ми ще маємо другу проблемну ділянку в місті. Це вулиці Буднього, Таращанська, Колгоспна, які використовуються для проїзду вантажівок одного із кандидатів в народні депутати. Мешканці цих вулиць не витримують того, що під вікнами у них їздять 40- та 50-тонні вантажівки, руйнуючи і дорогу, і їх оселі. Вулиця Таращанська перекрита на час ремонту до 1 листопада.

Камази Марченка продовжують їздити по Таращанській

Вантажівки їздять по Таращанській навіть зараз, коли вона перекрита на ремонт

Я пообіцяв людям, що без них ми не будемо ухвалювати рішення щодо подальшої експлуатації цієї вулиці. На цьому тижні матиму ще одну зустріч з мешканцями. Але треба розуміти, що об’їзду дорогу нам за рік не зроблять, бо це великі кошти. Але тимчасову зробити можна. Зараз є дорога, яка йде від Володарки, в районі Селекції звертає на виїзд біля Шкарівки. Треба 2, 5 км відсипати щебенем чи асфальтовим зрізом, аби по цій дорозі можна було їздити. Ми переговорили з Київською облдержадміністрацією, щоб фірма «Альтком», яка робить  Одеську трасу, дали нам зріз асфальту для відсипу. Нам треба зробити ремонт 1 Піщаної, щоб розкрити рух по ній в один бік, а по Таращанській, Колгоспній і Будьоного – в зворотній бік. Рухатися цими вулицями повинні лише легковий транспорт та тролейбус», - розповів Василь Савчук.

ДТП на залізничному переїзді в Білій Церкві

Після цього ДТП проїзд перекрили

Ще одна проблема нашого міста – це закритий дорожній переїзд, який веде до Консервного заводу. Залізничники просили дозволу у міської влади на його закриття, проте в мерії не погодилися. Домовилися про те, що переїзд буде відкритий, але на ньому працюватимуть два шлагбауми з кожного боку, щоб водії не намагалися проскочити перед потягом. Найближчим часом робота по облаштуванню переїзду розпочнеться. 

Прочитано 5602 раз
Опубліковано в Влада
Теги

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео