Чому деякі субсидіанти не отримали субсидію?

  • Четвер, бер. 21 2019
  • Автор 

Як відомо, з березня отримувачі субсидій повинні забрати свої субсидії коштами. Працююче населення – в касі «Ощадбанку» за переказом «Швидка копійка», пенсіонери – разом з пенсією, яку їм приносить поштар. А у разі отримання пенсії через банк – на банківську картку. Проте все-таки не всі отримувачі субсидій – пенсіонери отримали субсидії. Чому так?

«По Білоцерківському району житлову субсидію готівкою за лютий 2019 рік отримає 8500 домогосподарств, з них через АТ «Укрпошта» - 5978 субсидіантів-пенсіонерів, а через переказ «Швидка копійка» в Ощадбанку - 2522 осіб. Також пенсіонери отримають субсидії на картки тих банків, де вони отримують пенсію, - розповідає Валентина Бачинська, начальник управління соціального захисту Білоцерківської РДА. - Тим людям, які цього місяця не потрапили в списки ні Ощадбанку, ні Пенсійного фонду України та не отримали субсидію, не варто хвилюватися. Так сталося через розбіжності в персональних даних людини, які є у Пенсійному фонді України та Управлінні соцзахисту населення Білоцерківської РДА (наприклад, помилка в прізвищі, серії паспорта, даті народження тощо). Ми зараз виправили помилки в програмі та направили дані в ІОЦ, які потім надійдуть в Ощадбанк. Громадяни можуть звернутися в Ощадбанк та отримати свою субсидію. Або ж почекати і забрати субсидію у наступному місяці відразу за 2 місяці. З наступного місяця вони отримають субсидію вже разом з пенсією. Це стосується і тих, хто отримую пенсію за годувальника та військовослужбовців, які частково не потрапили в список. Загалом це не більше 200 людей по району».

Також Валентина Бачинська зазначила, що пенсіонери, які обмежені в русі, можуть отримати довіреність у сільські раді на свого родича чи соціального працівника, аби ті звернулися в Ощадбанк та отримали їх субсидію. Варто нагадати, що ці кошти знаходяться на рахунку банку не більше 3 місяців, а потім вони повертаються на рахунки Мінсоцполітики. Тому людям треба за 3 місяці обов’язково зняти кошти на субсидію.

Щодо міста Біла Церква, то ситуація виглядає таким чином: 14 794 субсидіанти - пенсіонери отримують гроші разом з пенсією, решта 7000 осіб – це працюючі, які отримають субсидію через Ощадбанк. У Білій Церкві також є пенсіонери, які не отримали субсидію разом з пенсією. Їм Управління соцзахисту населення БМР радить прийти у відділ субсидій та уточнити свої персональні дані. Щодо тих пенсіонерів, які самі не можуть прийти, то міське управління соцзахисту чекає на роз’яснення від Мінсоцполітики, яким чином формувати доручення, адже послуги нотаріуса дорогі. Можливо, чиновники міністерства дозволять оформляти таке доручення на родичів субсидіанта в ЖЕКах, ОСББ та ЖБК. Про це управління соцзахисту БМР повідомить додатково найближчим часом.

Прочитано 3642 раз
Опубліковано в ЖКГ
Теги

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Чи добре прибирається місто від снігу?

так, добре - 0%
ні, сніг прибирають тільки на центральних вулицях - 50%
а навіщо його прибирати - 50%
мені все одно - 0%

Всього голосів: 2
The voting for this poll has ended

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео