З 1 жовтня починає діяти пілотний проект з погодження проектів землеустрою

  • Середа, вер. 21 2016
  • Автор 

На Київщині продовжують свою роботу офіси «Правового порадника», у яких фахові юристи надають безкоштовні юридичні консультації. Проект діє за підтримки партії «Солідарність»-Блок Петра Порошенка». У рамках ініціативи правники працюють над тим, щоб громадяни почувались упевнено в спілкуванні з державними чиновниками, знали та вміли відстояти свої законні права в органах державної влади. У цій публікації розкажемо про те, як буде працювати пілотний проект з погодження проектів землеустрою.

Нагадаємо: отримати безкоштовну правову допомогу можна в юридичних приймальнях «Правового порадника». У нашому місті приймальня працює за адресою: м. Біла Церква, вул. Героїв Небесної Сотні (колишня Гординського), 24.

В Україні, починаючи з 01 жовтня 2016 року, у територіальних органах Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастру), що забезпечують здійснення повноважень з погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки, розпочинається пілотний проект із запровадження принципу екстериторіальності погодження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, покликаний забезпечити більш об’єктивний та неупереджений розгляд проектів.

Відповідно до п. 2 Тимчасового порядку, що затверджений постановою Кабінету Міністрів України №580 від 31 серпня 2016 року, для погодження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки особа, яка є його розробником, подає до територіального органу Держгеокадастру за місцем розташування земельної ділянки оригінал проекту землеустрою у паперовому та електронному вигляді.

Проект землеустрою в електронному вигляді засвідчується за допомогою надійного засобу електронного цифрового підпису розробника, який підтверджує його відповідність оригіналу проекту землеустрою у паперовому вигляді.

Вимоги до проекту землеустрою в електронному вигляді є наступними:

-          формат зображення - кольоровий;

-          роздільна здатність - 300 точок на дюйм;

-          глибина кольору - не менше ніж 4 біти;

-          формат готового файла - PDF (з текстовим змістом, нескановане зображення);

-          розмір файла - не більше ніж 3 мегабайти.

Якість проекту землеустрою в електронному вигляді повинна забезпечувати розбірливе читання його змісту.

Територіальний орган Держгеокадастру в день надходження проекту землеустрою:

-          приймає подані документи за описом та реєструє у системі електронного документообігу Держгеокадастру з обов’язковим нанесенням штрих-коду, який включає реєстраційні індекс і дату документа;

-          перевіряє відповідність оригіналу проекту землеустрою у паперовому вигляді проекту землеустрою в електронному вигляді;

-          вносить до системи електронного документообігу Держгеокадастру проект землеустрою в електронному вигляді та викопіювання з індексної кадастрової карти (плану), на якому відображено запроектовану земельну ділянку та інформацію про обмеження (у разі їх наявності).

Копія опису, в якому зазначається інформація про наявність оригіналу проекту землеустрою у паперовому вигляді та проекту землеустрою в електронному вигляді із нанесеним штрих-кодом видається (надсилається поштовим відправленням) розробнику в день надходження проекту землеустрою до територіального органу Держгеокадастру.

Система електронного документообігу Держгеокадастру за принципом випадковості вибирає територіальний орган Держгеокадастру, який здійснюватиме погодження проекту землеустрою, та не пізніше наступного робочого дня з дня надходження проекту землеустрою передає його в електронному вигляді.

Так само за принципом випадковості визначається й працівник, який безпосередньо здійснюватиме погодження проекту.

Розгляд та погодження або відмова у погодженні проектів землеустрою здійснюються у порядку черговості їх надходження.

За результатами розгляду проекту землеустрою відповідний експерт у строк, що не перевищує п’яти робочих днів з дня надходження проекту землеустрою, готує висновок, скріплює його в електронній формі своїм електронним цифровим підписом, після чого реєструє у системі електронного документообігу Держгеокадастру.

Оригінал висновку в електронній формі надсилається електронною поштою розробнику у строк, що не перевищує одного робочого дня з дня його реєстрації у системі електронного документообігу Держгеокадастру.

Територіальний орган Держгеокадастру за місцем розташування земельної ділянки у строк, що не перевищує одного робочого дня після реєстрації у системі електронного документообігу Держгеокадастру висновку, роздруковує його, завіряє роздрукований висновок печаткою та подає його розробнику разом з оригіналом проекту землеустрою у паперовому вигляді.

Розробник може перевірити стан погодження проекту землеустрою за допомогою офіційного веб-сайту Держгеокадастру шляхом введення реєстраційних атрибутів, зазначених на копії опису.

У разі надання висновку про відмову в погодженні проекту землеустрою розробник після усунення зауважень та пропозицій може подати його для погодження повторно.

Прочитано 3513 раз
Опубліковано в Влада

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео