Депутати Білої Церкви провели сесію у лайт-версії: розподілили гроші та й розійшлися

  • Вівторок, вер. 13 2016
  • Автор 

13 вересня відбулася 16 сесія Білоцерківської міської ради, на якій депутати розподілили 22, 8 млн. грн, надали дозвіл на проведення експертної грошової оцінки земельних ділянок, які міська влада планує викупити у приватних осіб для розширення кладовищ  і прийняли рішення про встановлення особистих строкових сервітутів. Оскільки питань було небагато, депутати не вдавалися до політичних розминок у вигляді звернень, запитань та й просто висловлювань, а  відразу почали працювати, таким чином сесія тривала всього 45 хвилин.

Про бюджет

За 1 півріччя перевиконання міського бюджету Білої Церкви склало 22, 8 млн. грн. Тому саме ці гроші вирішили розподілити на різноманітні потреби.

6, 084 млн. грн. передадуть у загальний фонд, а 16 млн. грн. поповнять бюджет розвитку міста.

З цих 6, 084 млн. грн. виділять на благоустрій міста, а саме реконструкцію вуличного освітлення, ремонт доріг та прибудинкових територій - 5 млн. грн, а на компенсацію «Тролейбусному управлінню» різниці тарифу на проїзд виділять 664 тис. грн.

Бюджет розвитку складе відтепер рекордні 147, 6 млн. грн. З них 119, 9 млн. грн. освоїть лише один підрозділ виконкому, а саме відділ капітального будівництва, який і замовляє ремонти доріг, прибудинкових територій, тротуарів, шкіл, садочків, спорудження велодоріжок тощо. Проте містян влада не поспішає інформувати, яким чином вибирається підрядник для тих чи інших робіт.

Білоцерківська міська рада

Не всі депутати прийшли на сесію

До обов’язково проведення закупівель в системі Prozorro, відділ капітального будівництва взагалі не афішував свої закупівлі, після 1 серпня проводить їх на цій платформі, але формально. Всі закупівлі - допорогові, законодавство формально не порушується, проте, яку суму передбачає витратити відділ, таку й витрачає, замовляючи послуги у раніше визначених організацій. Жодної спроби провести закупівлі на конкурентній основі, обравши виконавця робіт чи послуг за нижчою вартістю, не було зроблено.

Міський голова Геннадій Дикий на одній із прес-конференцій обіцяв створити сайт, на який викладуть скан-копії усіх договорів з підрядними організаціями, проте до сих пір сайту не має.

Також допомагати грішми Білій Церкві взялася Київська обласна рада. Так за системою співфінансування місту з обласного бюджету виділяється кошти на будівництво садочку на масиві Таращанський, на ремонт вул. Лісова, Сквирське шосе, Гризодубової та Калініна, на ремонт спортивних майданчиків у 5 і 6 школі, на світлофор на перехресті вул. Дружба та Бандери, на реконструкцію освітлення Олександрійського бульвару.

Також депутати знайшли кошти на установлення теплових лічильників у будинках Гайок, 221 та Гончара, 6. У яких ще будинках встановлять теплові лічильники, читайте ТУТ

Білоцерківська міська рада

Та й політично небайдужих активістів не було

Про кладовища

Друге питання стосувалося проведення експертної оцінки двох земельних ділянок, які належать громадян Березніцькому і Шевченку та знаходяться на території Піщанської сільської ради. Близько 5 га землі планують купити для двох нових кладовищ по вул. Київській та по вул. Автовокзальній. Детальніше про це, читайте ТУТ

Прочитано 2717 раз
Опубліковано в Влада

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео