У Київські області планують збудувати кільцеву дорогу, нові високовольтні лінії та сміттєзаводи

  • Понеділок, трав. 23 2016
  • Автор 

Перший заступник голови Київської обласної державної адміністрації Лев Парцхаладзе 19 травня 2016 року на засіданні Ради регіонального розвитку Київської області представив перспективний план розвитку регіону та розповів про декілька пріоритетних інвестпроектів для розвитку Київського регіону.

Будівництво Великої кільцевої автомобільної дороги навколо Києва.

Київська область вирішила реанімувати призупинений великий інфраструктурний проект - ВКАД навколо Києва. Для цього в березні нинішнього року був підписаний Меморандум з Державним агентством автомобільних доріг України "Укравтодор" і створена робоча група з Міністерством інфраструктури України для взаємодії уреалізації цього масштабного проекту. «Основне завдання для КОДА - стати замовником проекту, залучити інвестиції, відвести землі. Це повинна бути наша відповідальність, і ми зможемо впоратися з таким завданням», - наголосив Лев Парцхаладзе. Для координації проекту ВКАД при Київській облдержадміністрації вже створено ДП «Розвиток інфраструктури Київщини».

Загальнадовжина траси складе 211,5 км. Проект розподілений на черги, до першої з яких включено будівництво з’єднувальних ділянок дороги «Київ-Чоп» - «Київ-Одесса» та «Київ-Чоп» - «Київ-Ковель». Загалом ВКАД буде налічувати 4-6 смуг руху, 7 естакад, 2 мости через р. Дніпро, міст через р. Десна та 50 шляхопроводів та малих мостів, а також 35 двохрівневих розв’язок.Дорога буде проходити далеко від Києва і охоплювати передмістя столиці з містами-супутниками, що дасть великий поштовх до впровадження в Київському регіоні багатьох інфраструктурних проектів.

Будівництво магістральних енергооб’єктів на території Київської області.

Київська область активно співпрацює з Національною енергетичною компанією «Укренерго» для реалізації проекту будівництва високовольтних ліній електропередач та електричних підстанцій для перенесення надлишкової електроенергії західного регіону до центральних та східних областей України.

Наприкінці 2015 року була введена в дію повітряна лінія електропередач «Рівненська АЕС – підстанція «Київська», у квітні цього року завершено будівництво другої високовольтної лінії електропередач, яка з'єднає Хмельницьку АЕС з підстанцією «Київська».

Протягом 2016-2020 рр. планується будівництво та підключення нових високовольтних ЛЕПів до двох підстанцій – «Київська» та «Західна» потужністю понад 2800 мВт.

Проект підвищення енергоефективності регіону.

Київська обласна державна адміністрація активно розробляє так званий енергетичний паспорт регіону за основними показниками споживання енергоносіїв для розробки схеми потенціального енергозбереження в Київській області.

«Сьогодні в складних соціально-економічних умовах ми гостро відчуваємо зростання цін на енергоносії. Тому підвищення енергоефективності виробництва, транспортування і споживання паливно-енергетичних ресурсів є стратегічною лінією подальшого сталого розвитку економіки та соціальної сфери та добробуту населення», - наголосив перший заступник у своєму виступі. Потенціал енергозбереження в Київській області оцінюється на рівні 36-40% від загального рівня споживання енергоносіїв.

У минулому році вже почала реалізовуватись Програма енергозбереження і зараз продовжується робота з диверсифікації джерел енергопостачання шляхом переводу газових котелень на альтернативні або місцеві види палива; заміни газового обладнання на устаткування з високим ККД для скорочення споживання природного газу; стимулювання населення до енергозбереження шляхом надання «теплих кредитів» (відшкодування частини кредиту, залученого на придбання енергоефективних матеріалів та обладнання) тощо.

Санітарне очищення населених пунктів.

Київська обласна державна адміністрація розробила схему санітарного очищення населених пунктів регіону, згідно з якою будуть створюватися нові полігони та виробничі потужності для переробки та утилізації відходів, встановлюватись сміттєсортувальні лінії. Крім того, планується впроваджувати роздільне збирання побутових відходів.

Проблема екології, переробки та утилізації твердих побутових відходів є однією з найбільш актуальних проблем Київської області та безпосередньо пов’язана з Києвом. «Сьогодні майже всі сміттєзвалища переповнені, при цьому їх більша частина не відповідає санітарно-технічним нормам. З кожним днем ця проблема тільки наростає. Вирішувати це питання ми повинні спільно з міською владою Києва, тому зараз обговорюємо можливість створення спільного комунального підприємства», - наголосив Парцхаладзе.

Проект покращення водопостачання та водовідведення у регіоні.

Протягом останніх 2-х років Київська область є лідером України в будівництві житла, обігнавши за цим показником навіть столицю, тому перед регіоном дуже гостро стоїть питання покращення якості питної води, налагодження системи водовідводу, будівництва колекторів та очисних споруд. 16 травня цього року Київська обласна державна адміністрація створила ДП «Інноваційно-інженерні технології», яке стане розробником схем водопостачання в регіоні для подальшої реконструкції свердловин та водопроводів, їх модернізації та створення нових мереж водопостачання та водовідведення.

Прочитано 2735 раз
Опубліковано в Влада

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео