Питання з перевезенням пасажирів з 1 квітня на маршрутах №4 та №11 не вирішено

  • П'ятниця, бер. 25 2016
  • Автор 

На вчорашню сесію Білоцерківської міської ради завітали перевізники, аби привернути увагу до рішення виконкому від 22 березня, яким, фактично, водіїв маршрутів №4 та №11 позбавили права з 1 квітня виходити в рейс, а пасажирів, відповідно, користуватися послугами цих перевізників.

Суть проблеми в тому, що міська влада відмовляється проводити конкурси на перевезення пасажирів до розробки Концепції розвитку громадського транспорту. Водночас 1 квітня закінчується термін дії договорів на маршрутах №№1,2,3, 4,5, 11, 15, 16, 17, 18, 19.

Міська влада пропонує як варіант до проведення конкурсу укласти тимчасові договори на 3 місяці. Перевізники з цим не згодні. Кажуть, що такі договори можна укладати лише на нові маршрути, а не на вже діючі. Про це йдеться в постанові КМУ №1081. Інакше, їх оштрафує транспортна інспекція на 1700 грн. з кожної маршрутки, яка вийде в рейс по такому тимчасовому договору.

На співпрацю з владою погодилося лише підприємство «Диліжанс», подавши заявку на маршрути №2,3,5,17.

На маршрути №4, 11 подало заявку Тролейбусне управління. До 1 квітня ці маршрути обслуговує ПП «Валоїс». І, якщо на обслуговування 4 маршруту КП «Тролейбусне управління» має хоча б тролейбуси, то на маршрут №11 немає нічого.

Міська влада сподівається, що за кілька днів до початку квітня водії, які нині працюють у ПП «Валоїс» чи інших підприємствах і мають власні автобуси, звільняться і заключать трудовий договір з Тролейбусним управлінням. Про це відкрито заявив на сесії заступник міського голови Валерій Гнатюк та міський голова Геннадій Дикий.

А якщо ніхто з водіїв не зголоситься на таку пропозицію? На це риторичне питання відповіді поки що немає.

Проти такого рішення виконкому виступали депутати Геннадій Джегур, Василь Савчук, Володимир Бабенко, Андрій Король, Олександр Хозєєв. Вони закликали міського голову відмінити рішення виконкому.

Дискусія була гарячою, міський голова Геннадій Дикий важко сприймав критику від депутатів та раз у раз намагався обірвати їх виступ, що виглядало, принаймні, неввічливо. Весь цей час перевізники стояли у проході і мовчки дивилися на цю дискусію. Нарешті, депутати запропонували надати їм слово. Водії запитували лише про одне: чому їх позбавили права на роботу та що їм робити далі? Міська влада пропонувала їм звільнитися зі своїх автотранспортних підприємств та йти на роботу в Тролейбусне управління.

На жаль, за весь час цієї дискусії ні міський голова, ні його заступник Валерій Гнатюк не змогли назвати бодай якийсь нормативний акт, який легалізує дії влади у частині укладання цих тимчасових договорів.

Виступила на сесії і депутат Київської обласної ради Ольга Бабій. Вона запевнила, що такі тимчасові договори не є порушенням закону і їх вже заключили у 6 населених пунктах області.

Тож БЦ News звернувся до депутата за уточненням. «Дійсно порядок проведення конкурсу та заключення договорів передбачено постановою Кабінету міністрів України №1081. Проте виконавчим органам місцевих рад дозволяється заключати тимчасові договори у міжконкурсний період з перевізниками на тих маршрутах, де вже закінчився термін дії договору. Це передбачено пп.5 п 55 Постанови КМУ №1081.  Такі договори укладалися в м. Бориспіль, м. Переяслав-Хмельницький, в Обухівському та Поліському районах», - сказала Ольга Бабій.

P.S. Довідка:

Постанова КМУ №1081

55. Організатор має право:

5)  у    випадках,    передбачених    Законом   України   "Про
автомобільний транспорт" (  2344-14  ),  укласти  договір  (видати
дозвіл)   з  автомобільним  перевізником  (який  працює  на  цьому
напрямку) один раз на строк до трьох місяців, після чого виставити
об'єкт на конкурс

Прочитано 3821 раз
Опубліковано в Влада

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео