Депутати розподілили ще 50 млн. грн. на розвиток Білої Церкви

  • Четвер, бер. 24 2016
  • Автор 

24 березня на сесії Білоцерківської міської ради депутати розглянули понад 50 питань. Це земельні та бюджетні питання, Стратегія розвитку м. Біла Церква до 2020 року, створення Агенції стратегічного розвитку, яка залучатиме інвестиції та гранти у місто, виділення коштів на упорядкування документації по кожному будинку для створення ОСББ, а також доручили міському голові підписати Угоду мерів, за якою місто зможе отримати грант за умови зменшення викидів СО2.  І присвоїли звання Почесного громадянина м. Біла Церква двом лікарям. Загалом сесія тривала 7 годин.

На початку сесії депутати обговорили питання пасажирських перевезень у місті в зв’язку з резонансним рішенням виконкому, яке, фактично, з 1 квітня залишило без маршруток пасажирів, що користуються маршрутами №4 та №11. Про це детальніше читайте ТУТ

Надалі присвоїли звання Почесного громадянина м. Біла Церква двом лікарям: Петру Груші, хірургу операційного блоку Білоцерківської міської лікарні №2 та Григорію Яценко, головному лікарю Білоцерківської міської лікарні №1.

Затим затвердили зміни до регламенту роботи міської ради, а саме: перехід на поіменне голосування для чого буде закуплене обладнання системи «Віче» за 600 тис. грн. А поки що голосували таким чином: кожен піднімав руку і казав "за", "проти" чи "утримався". Тому сесія тривала рекордні 7 годин.

Далі депутати виділили бюджетникам міста понад 22 млн. грн. за рахунок медичної та освітньої субвенції та вільних залишків з минулого року. Так, 7, 4 млн. грн. виділили на матеріальну допомогу технічним працівникам бюджетних галузей; 9, 4 млн. грн – на виплату винагороди за сумлінну працю педагогічним працівникам; 1, 3 млн. грн - на доплату за заміщення тимчасового відсутнього працівника в медичних установах; 779 тис. грн - на закупівлю реактивів у лабораторію та наркотичні ліки; 1, 9 млн. грн - на поточний ремонт об’єктів у галузі освіти; 248 тис. грн. – на оновлення спортивно-навчальної бази. Також 2 млн. грн. виділили на програму «Турбота» і 100 тис. грн. - на проведення робіт по земельним аукціонам.

Білоцерківська міська рада

На сесію прийшли перевізники

Розподілили депутати і додаткові 50 млн. грн. бюджету розвитку. З них  8, 4 млн. грн., до речі, розподілили депутати на власний розсуд (кожному депутату виділили по 200 тис. грн. для того, аби він міг запропонувати, що саме відремонтувати на своєму окрузі). Зокрема, на ремонти у сфері освіти депутати запропонували виділити 110 тис. грн, на будівництво спортивних та дитячих майданчиків – 750 тис. грн., на оснащення тепловими лічильниками будинків – 300 тис. грн., на капітальний ремонт житлового фонду – 450 тис. грн., на ремонт доріг – 2, 54 млн. грн., на ремонт тротуарів – 360 тис. грн., на ремонт прибудинкових територій – 2, 4 млн. грн., ремонт зливової каналізації – 800 тис грн., на ремонт зупинок – 290 тис. грн., на ремонт виконкому – 400 тис. грн., на комунальне господарство - 7, 14 млн. грн.

Окрім того, розподілено 42 млн. грн. на інші роботи. Детально, що саме за ці гроші відремонтують по місту, можна буде побачити на сайті міської ради згодом у розділі «Рішення міської ради». Зазначимо лише ключові речі: 5 млн. грн депутати запропонували виділити на встановлення теплових лічильників у гуртожитках та у тих будинках, де найбільше проживає мешканців (їх адреси). Також важливим рішенням є те, що від реконструкції дороги з розміщення велодоріжок в межах вул. Леваневського – вул. Гайок відмовилися, натомість реконструюють Олександрійський бульвар від перехрестя вул. Б. Хмельницького та бульвару Олександрійського до вул. Водопійна. У планах реконструювати так весь бульвар і по його зеленій частині прокласти велодоріжки.

Також змінюються плани по розташування Центру з надання адміністративних послуг. З 4 квітня він не буде діяти в Управлінні архітектури, як планувалося. Все-таки вирішили реконструювати приміщення в готелі «Рось», на що виділяється 7, 5 млн. грн. А до тих пір ЦНАП буде діяти за старою адресою: Я. Мудрого, 38/12, а також на базі ЖЕКів матиме свої фронт-офіси.

sesiaa2

Лічильна комісія на цей раз сиділа окремо від решти депутатів

На  сесії депутати практично одноголосно підтримали Стратегію розвитку м. Біла Церква до 2020 року. Утримались лише депутати від «Свободи». Депутат Василь Савчук зазначив, що варто подякувати тим людям, а це Костянтин Єфименко та Василь Хмельницький, які взяли на себе левову частку фінансування та організації розробки такого вагомого документу. На що міський голова Геннадій Дикий зазначив, що дякує всім, але саме при ньому, так він вважає,  серйозно допрацювали документ. Чи так це, можна побачити у порівняльній таблиці. У будь-якому випадку, будемо чекати на її виконання.

Депутати виділили кошти на упорядкування документації по кожному будинку перед створенням у ньому ОСББ, а саме: 1, 605 млн. грн. Тож, мешканці міста, які хочуть створити ОСББ у своєму будинку, мають повне право вимагати від влади необхідну документацію у належному вигляді.

Земельні рішення на цей раз були не резонансними, тому особливих суперечок у депутатів не виникало. Також обранці ухвалили низку технічних рішень у сфері житлово-комунального господарства та розширили повноваження майбутнього Центру надання адміністративних послуг.

І, насамкінець, зняли з розгляду низку питань продажу об’єктів комунальної власності та рішення про розробку детального плану частини території на масиві Піщаний у зв’язку з протестами місцевих жителів проти будівництва там церкви греко-католицькою релігійною громадою. 

Прочитано 2557 раз
Опубліковано в Влада

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео