На масив Таращанський з 1 квітня буде їздити лише тролейбус

  • Вівторок, бер. 22 2016
  • Автор 

22 березня на виконкомі Білоцерківської міської ради ухвалили низку рішень, які стосуються перевезень пасажирів міста.

Так, вирішили, що Концепцію розвитку громадського транспорту міста поки що приймати не будуть, бо є дуже багато доповнень від учасників обговорення. Водночас члени виконкому після тривалих суперечок погодилися підтримати рішення про організацію роботи з пошуку інвестора, який закупить у тролейбуси та маршрутки пристрої для зчитування електронних квитків. Таким чином, влада зможе точно знати, скільки перевезено пасажирів. Проте це в теорії. 

Складається враження, що члени виконкому дуже давно користувалися громадським транспортом і не уявляють, яка штовханина відбувається в час-пік, коли пасажири практично набиваються в  транспорт як оселедці в банку. Як за таких умов дотягнутися електронним квитком до зчитуючого пристрою? Також спершу доповідач з цього питання, а це був заступник міського голови Валерій Гнатюк, як і сам мер Геннадій Дикий, не пояснювали, який резон приватним фірмам закупляти нашим перевізникам за власні кошти зчитуючі пристрої. Виявилось, що так звана інвестиція має окупитися за рахунок збільшення надходжень від точного обліку пасажирів. Геннадій Дикий запевняє, що такі надходження зростуть від 20 до 40% за прикладом інших міст. Традиційно, наводився приклад Житомира, Львова, Вінниці. 

Член виконкому Сергій Грисюк пропонував не шукати інвесторів, які будуть заробляти на установці цих пристроїв, а закупити їх за кошт міського бюджету і то спершу для тролейбусів, щоб на них апробувати цю систему проїзду. Проте міський голова та його заступник Валерій Гнатюк категорично наполягають на оснащенні всіх маршруток, а не лише тролейбусів, такими пристроями. Кажуть, що до них вже зверталися фірми, які готові встановити такі пристрої.

У свою чергу член виконкому Юрій Гриненко цікавився, а як же будуть розподілятися кошти між перевізниками, які надійдуть від купівлі єдиного електронного квитка, хто, власне, і на який рахунок їх акумулюватиме? Валерій Гнатюк запевнив, що це питання ще обговорять. 

Також члени виконкому вирішили укласти тимчасові договори на три місяці з перевізниками на такі маршрути: №2, 3, 5, 17 – з МПП «Диліжанс»,  №4, 11 – з КП «Тролейбусне управління» (раніше на цьому маршруті працював ПП «Валоїс»), на маршрути №1, 15, 16, 18, 19 – заявок ніхто з перевізників не подав. А це означає, що або з 1 квітня ці маршрути не обслуговуються, або доведеться провести позапланове засідання виконкому, на якому умовити перевізників піти на порушення закону.

За словами перевізників, а це ПАТ «Білоцерківський автобусний парк», ПП «К-А-Н» та ПП «Валоїс»,  укладати тимчасові договори на діючі маршрути забороняється по закону. Їх можна укладати лише на нові маршрути. Інакше, якщо перевізник виїде на старий маршрут з тимчасовим договором, транспортна інспекція може оштрафувати водія на 1700 грн. Цю вимогу закону міська влада знає та ігнорує. За законом міська влада мала би провести конкурс та укласти договір на 3 чи 5 років. Проте, за словами Геннадія Дикого, влада міста націлена на покращення сервісу пасажирських перевезень, а для цього треба зачекати з конкурсами. Спершу ухвалять Концепцію розвитку громадського транспорту м. Біла Церква, наукові інститути розроблять маршрути, аж потім проведуть конкурси. Геннадій Дикий не вбачає в такому підході ніяких новацій. Мовляв, такий шлях пройшла Вінниця і нічого страшного не сталося, громадський транспорт тепер там функціонує на «відмінно».

Звісно, покращувати потрібно, але якщо на маршруті №4 принаймні хоча б вряди-годи їздить тролейбус і жителі масиву Таращанський якось доберуться до центру міста, то як бути тим пасажирам, які користувалися маршрутом №11? Там тролейбус не ходить. Хіба що за два тижні Тролейбусне управління зуміє чи закупити собі маршрутки, чи переманити водіїв з автобусами з приватних фірм. В іншому разі пасажирам просто доведеться робити пересадку та сплачувати вдвічі дорожче за проїзд. 

Прочитано 5483 раз
Опубліковано в Влада

Коментарі  

Анатолій
+1 #1 Анатолій 22.03.2016, 19:31
"Складається враження, що члени виконкому дуже давно користувалися громадським транспортом і не уявляють, яка штовханина відбувається в час-пік, коли пасажири практично набиваються в транспорт як оселедці в банку. Як за таких умов дотягнутися електронним квитком до зчитуючого пристрою?" А хіба згідно Правил,Норм,Ста ндартів та Законодавчих актів,що стосується перевезення пасажирів,дозво ляється превозити пасажирів кількістю "Як оседці в банці"?Все треба робити згідно Правил,Норм та Закону і буде Вам щастя !
Валентина
0 #2 Валентина 22.03.2016, 20:02
Не зрозуміла.а маршрути №7 та №26?
Петро
+1 #3 Петро 22.03.2016, 20:43
так, четвертий тролейбус ходить.
Один-єдиний з інтервалом раз на годину.
і як мешканцям того району добиратися тепер на роботу і по справах?
Людмила
0 #4 Людмила 23.03.2016, 17:55
маршрути 7 та 26, як і багато інших, не розглядалися. по ним ще не закінчився термін договору

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео