Київська державна обласна адміністрація створила комісію з дотримання земельного законодавства

  • Середа, лип. 08 2015
  • Автор 

В поле зору Комісії потрапляють всі рішення щодо виділення, оренди та використання земельних ділянок на Київщині за останні сім років

Київська обласна державна адміністрація створила серйозний інструмент боротьби з корупцією в земельній сфері – Комісію з перевірки дотримання земельного законодавства, яку очолив перший заступник голови Київоблдержадміністрації Лев Парцхаладзе. До її складу також увійшли інші представники адміністрації та регіональних управлінь Служби безпеки України, прокуратури, Міністерства внутрішніх справ, Держсільгоспінспекції, Державної фіскальної служби, Держгеокадастра і депутати Київської обласної ради.

Комісія проведе перевірки відповідності діючому законодавству всіх розпоряджень голів районних адміністрацій, наказів Головного управління Держземагентства у Київській області та його територіальних органів, а також здійснення виконавчими органами сільських, селищних і міських рад Київської області делегованих повноважень у сфері регулювання земельних відносин за період з 01.01.2008 по 01.06.2015 року.

Перший заступник голови Київської облдержадміністрації Лев Парцхаладзе:

«В Київській області існує серйозна проблема, яка не вирішувалась роками: близько 50% оброблюваних сільгоспземель офіційно не оформлені – в такий спосіб користувачі землі уникають сплати податків. Недоотриманий внаслідок цього прибуток обласного бюджету може складати 600–700 млн гривень. Ще проблема – величезна кількість рішень місцевої влади щодо виділення, оренди, використання земельних ділянок у Київській області, які приймались незаконно, за хабар. Причому навіть у разі виявлення незаконності того чи іншого рішення не постраждав жоден держчиновник, котрий приймав таке рішення».

Комісія буде інформувати про хід своєї роботи відповідні органи та відомства, а також громадськість.

Гаряча лінія «STOP Корупції» продовжує збирати факти корупції в Держреєстрі, Держземагентстві, Держархбудінспекції та управліннях архітектури в Київській області. Телефонуйте на номер (044) 578 0004.

Прес-служба першого заступника голови
Київської обласної державної адміністрації
Лева Парцхаладзе
Тел.: (050) 334-88-69

Прочитано 2494 раз
Опубліковано в Влада

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео