Найбільше білоцерківців підтримали "Народний фронт" та Олександра Марченка

  • Середа, жовт. 29 2014
  • Автор 

ОВК №90 порахувала результати голосування на дострокових парламентських виборах. Станом на 29 жовтня 12:00 оброблено 100% протоколів. По нашому округу перемогла політична партія Арсенія Яценюка «Народний фронт», а по мажоритарці – «свободівець» Олександр Марченко.

У дострокових виборах до Верховної Ради України взяли участь 58,06% виборців 90 округу (м. Біла Церква). Тобто з 156 792 виборців на дільниці прийшло 91 044 мешканців міста. Це практично на 10% нижча явка, ніж на попередніх президентських виборах, тоді по нашому 91 округу проголосувало 69, 77% виборців. Можливо, явка нижча через те, що на цей раз в округ входило лише місто, без довколишніх районів. Загалом на вибори в Україні прийшло 52, 42% виборців проти 59, 48% на президентських виборах в травні 2014 року.

Більшість голосів отримала політична партія «Народний фронт» Арсенія Яценюка, а саме 28, 54%. Блок Петра Порошенка – 19,39%, на третьому – «Об’єднання «Самопоміч» - 16,61%. Долає прохідний бар’єр по Білій Церкві також «Свобода» з результатом 8,11%, «Батьківщина» - 6,15% та Радикальна партія Ляшка – 5,69%. Решта політичних сил отримали менше 4% голосів виборців.

По мажоритарці переміг представник ВО «Свобода» Олександр Марченко – 23, 66%. На другому місці Микола Бабенко  (Блок Петра Порошенка) – 20,60%. На третьому – Юрій Петрик (ВО «Батьківщина») – 12, 96%. Людмила Дригало (самовисування) отримала симпатії 9,12% виборців, Олександр Ліневич (Радикальна партія Ляшка)– 6,60%, Роман Лещенко (самовисування) – 5,08%, Микола Порфирович від Правого сектору – 3,92%, Богдан Яременко – 3,82%. Решта – отримали менше трьох відсотків підтримки виборців.

Чимало в Білій Церкві проживає і тих, хто підтримав колишніх членів Партії регіонів, які нині йшли в парламент під назвою «Опозиційний блок». За цю політичну силу проголосувало 3067 білоцерківців, ще 1588 голосів отримав висуванець цієї політичної сили по мажоритарці Станіслав Поліщук. Також живуть в нашому місті достатньо прихильників комуністичної ідеології. За цю партію проголосувало - 2106, а за їх висуванця Тараса Олійника підтримали 1373 виборців. Несподівано чимало голосів отримав і син колишнього міського голови В’ячеслав Шуліпа. Його вирішили підтримати 2259 виборців. 

Роман Лещенко, якого ЦВК зареєструвала лише після рішення суду, вступив у виборчу кампанію із запізненням, але відразу запам’ятався білоцерківцям неймовірною кількістю агітаційної реклами, яку розклеювали, де тільки могли, незважаючи на вимоги чинного законодавства. Результат у Романа Лещенка доволі високий – 5, 08% виборців віддали за нього голоси, пропустивши вперед лише давно знаних в місті політиків - Людмилу Дригало і Олександра Ліневича. Очевидно, виборці голосували не стільки за кандидата, як за політичну силу, яка його підтримала, а саме «Народний фронт». Рейтинг ще однієї політичної сили – Правого сектору – допоміг отримати близько 4% голосів виборців ще одному нікому не відомому в місті кандидату – Миколі Порфимовичу. Сам він родом із Рівного, а проживає в Києві. Це свідчить про те, що виборці готові голосувати за невідомих їм кандидатів, аби лише вони представляли впізнавану політичну силу.

Детальніше про те, що пообіцяв своїм виборцям переможець Олександр Марченко

Прочитано 2756 раз
Опубліковано в Події

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Як ви оцінюєте той факт, що до міської ради тепер треба проходити через металеву рамку?

негативно, від кого ховається влада - 66.7%
позитивно, це потрібно для безпеки чиновників - 0%
я туди і так ніколи не ходив - 33.3%
я не розумію навіщо це зробили - 0%

Всього голосів: 3
The voting for this poll has ended

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео