По Білій Церкві лідирує "Народний фронт" і "свободівець" Олександр Марченко

  • Понеділок, жовт. 27 2014
  • Автор 

ОВК №90, яка розпочала своє засідання о 20:00 26 жовтня, продовжує підрахунок голосів виборців.

У дострокових виборах до Верховної Ради України взяли участь 58,06% виборців 90 округу (м. Біла Церква). Тобто з 156 792 виборців на дільниці прийшло 91 044 мешканців міста. Це практично на 10% нижча явка, ніж на попередніх президентських виборах, тоді по нашому 91 округу проголосувало 69, 77% виборців. Можливо, явка нижча через те, що на цей раз в округ входило лише місто, без довколишніх районів. Загалом на вибори в Україні прийшло 52, 42% виборців проти 59, 48% на президентських виборах в травні 2014 року.

Станом на 9:40 ранку 27 жовтня ОВК №90 опрацювала 38, 77% протоколів. Згідно них, більшість голосів білоцерківці віддали за політичну партію «Народний фронт» Арсенія Яценюка, а саме 27, 30%. Блок Петра Порошенка на 2 місці, а на третьому – «Об’єднання «Самопоміч». Долає прохідний бар’єр по Білій Церкві також «Свобода», «Батьківщина» та Радикальна партія Ляшка.

Також ОВК №90 обробила 31,63% бюлетенів по мажоритарці. Лідирує представник ВО «Свобода» Олександр Марченко – 22, 16%. На другому місці Микола Бабенко – 20,69%, на третьому – Юрій Петрик – 12, 96%. Людмила Дригало поки що отримала симпатії 9,3% виборців, Олександр Ліневич – 7,06%, Роман Лещенко – 4,98%, Микола Порфирович від Правого сектору – 3,96%, Богдан Яременко – 3,70%.

Підрахунок голосів проходить зі значними труднощами, адже багато ДВК не змогли правильно оформити протоколи. За даними спостерігачів громадської організації «Опора», з перших 8-10 ДВК, які привезли свої протоколи, більше ніж половину відправили на уточнення протоколу. Є комісії, які повертались на уточнення по 2-3 рази. Спостерігачам «Опори» вдалося зафіксувати випадок, коли члени ДВК № 321159 привезли до ОВК печатку, також до її групи входив секретар – всупереч частині 4 ст.93 ЗУ «Про вибори народних депутатів». «Ймовірно, таких фактів було більше, оскільки низка комісій, які мали вертатися на дільниці, щоб уточнити протоколи, поверталися дуже швидко, іноді – за 10 хвилин, хоча територіально розміщені на значній відстані від приміщення ОВК № 90. Три дільничі комісії станом на півп’яту ранку узагалі їхали перераховувати бюлетені. З початку безперервного засідання ОВК № 90 спостерігачі зафіксовано два випадки (включно з уже описаним), коли виборчу документацію до окружної комісії привозили, окрім інших членів ДВК, й секретарі», - йдеться у повідомленні «Опори».

Також спостерігач цієї організації повідомляє про ще одне порушення. «На дільниці №321186 після підрахунку голосів усі виборчі документи запакували і повезли в ОВК. Голова комісії не заховав печатку у сейф, а залишив її на столі. Секретар сховав печатку під стіл і за короткий час вибіг з дільниці. Після цього члени комісії виявили, що печатка зникла – під столом її не виявили. Тривалі пошуки не дали результату. Спостерігачі звернулися у міліцію. Після цього голова ДВК повернувся до дільниці, печатка знайшлася у нього в особистому  портфелі», - кажуть в «Опорі».

Також не всі білоцерківці в день виборів сумлінно виконували свій громадянський обов’язок, а саме ходили на дільницю проголосувати. Деякі наші земляки ніяк не полишають спроби в  черговий раз забронювати за Білою Церквою назву «міста тітушок». На Чернігівщині на округ №207 (центр - Корюківка) заїхали 4 автобуси, які завезли 180 молодиків із посвідченнями журналістів з Білої Церкви. Про це повідомляє ВО «Свобода». Їх зустріли представники партії та місцевої самооборони і відправили з округу. 

Прочитано 3556 раз
Опубліковано в Події

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Як ви оцінюєте той факт, що до міської ради тепер треба проходити через металеву рамку?

негативно, від кого ховається влада - 66.7%
позитивно, це потрібно для безпеки чиновників - 0%
я туди і так ніколи не ходив - 33.3%
я не розумію навіщо це зробили - 0%

Всього голосів: 3
The voting for this poll has ended

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео