Чим запам'яталася виборча кампанія в Білій Церкві?

  • П'ятниця, жовт. 24 2014
  • Автор 

Сьогодні – останній день перед виборами, коли кандидати і політичні сили можуть проводити за себе агітацію. Завтра – день тиші. З опівночі штаби кандидатів і політичних сил мають зняти з наших вулиць всю агітаційну продукцію, а ЗМІ – припинити політичну рекламу. То ж якраз час провести підсумки виборчої кампанії, а саме який кандидат і чим запам’ятався по нашому 90 виборчому округу.

Нагадуємо, Біла Церква входить до 90 виборчого округу, межі округу співпадають з межами міста, тобто в цьому окрузі можуть голосувати лише білоцерківці. Орієнтовна кількість виборців 157 126 мешканців. Балотується від нашого округу 26 кандидатів, причому жоден з них не знявся з реєстрації під час виборчої кампанії. На минулих виборах із зареєстрованих 47 кандидатів відмовилося балотуватися 33 претенденти. Список із політичних партій буде ще довшим: вибиратимемо з 29 політичних сил.

То ж чим запам’ятались кандидати в народні депутати по Білій Церкві? Відразу зазначемо, що активну перевиборчу кампанію проводило з 26 кандидатів всього декілька. Це Микола Бабенко, Людмила Дригало, Олександр Костельнюк, Роман Лещенко, Олександр Ліневич, Олександр Марченко, Юрій Петрик, Олександр Поляруш, Микола Порфимович, Володимир Шевченко, В’ячеслав Шуліпа, Іван Щериця та Богдан Яременко. Решта не заявляли виборцям про себе ніяким чином.

поляруш

Кандидат Олександр Поляруш розмістив свої агітки на стовпі

Із вищеназваних кандидатів Олександра Поляруша і Миколу Порфимовича виборці бачила хіба що на агітпродукції, якою їх команда обліплювала все, що бачила, порушуючи чинне законодавство. Адже 152 ст. Кодексу України про адміністративні порушення передбачає штраф за самовільне розклеювання рекламних оголошень у недозволених місцях в розмірі від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів громадян (340 - 1360 грн) для фізичних осіб та від 850 до 1700 грн. для посадових осіб і підприємців.

лещенко

Мабуть, немає такого стовпа, де б не було агітації Романа Лещенка

Але лідером забігу по засмічуванню міста своєю агітпродукцією можна повноправно вважати Романа Лещенка. ЦВК його зареєструвала лише після рішення суду, 8 жовтня. І з того моменту на під’їздах будинків, стовпах, стендах «Міськреклами», без погодження з цим комунальним підприємством, на зупинках автотранспорту стало з’являтися обличчя Романа Лещенка.  І хоча він самовисуванець, позиціонує себе як представник партії «Народний фронт», який його підтримав. Роман Лещенко і його політична сила відзначилися ще й тим, що розіслали адресно свої агітки. Політична сила, всупереч закону України «Про персональні дані», використала ПІБ та адресу виборця, не запитуючи у суб’єкта персональних даних згоди на це. А це є прямим порушення закону. Громадська організація «Опора» уже зафіксувала це порушення і готує відповідне звернення.

Цікаво агітував Володимир Шевченко. Він возив по місту вантажівку, біля якої зі своїм помічником і роздавав агітаційні матеріали. Такий хід пояснюється тим, що пан Володимир є військовим. Мануальний терапевт Олександр Костельнюк теж вирішив підійти до виборчої агітації нестандартно – рекламував себе за допомогою ліжок для вправляння міжхребцевих гриж. Для Костельнюка – це вже другі вибори по Білій Церкві, на минулих він програв. Сам мешкає в Києві, родом з Вінниці.

щериця

Чи сам професор писав цю передвиборчу листівку ?

Ще одним лідером в передвиборчому забігу є Іван Щериця. Кандидат стверджує, що захистив кандидатську дисертацію, називає себе професором, проте в своєму агітаційному матеріалі робить неймовірну кількість помилок. До того ж, логотип "позичений" у газети "Комсомольска правда".

цензура на БЦ форумі

Ось такі записи є на сторінці форуму в темі про кандидатів, модератором якої є Дмитро Козачук

Відзначився під час передвиборчої гонки і білоцерківський форум, на якому дозволялося говорити хороші речі про кандидата від "Свободи", Правого сектору і про партію Самопоміч, якій симпатизує кандидат, і нещадно критикувати всіх інших кандидатів. Особливо дісталося Юрію Петрику, хоча якихось конкретних фактів його зловживань дописувачі навести не змогли. В іншому випадку - користувача видаляли. Деякі юзери про це так і зазначили модератору. 

І, звичайно, не обійшлося без використання теми АТО в передвиборчій агітації. На своїй допомозі армії, а її розміри і ефективність мають оцінювати виборці, будували свою виборчу кампанію Олександр Ліневич, Людмила Дригало, Олександр Марченко, Микола Бабенко. Людмила Дригало навіть власних палаток не ставила, її агітацією займалися волонтери руху "Народна воля", які влітку збирали допомогу бійцям в АТО в палатках під логотипом благодійного фонду кандидатки "Наша спадщина". 

чорний піар в білій церкві

Ось така типу "правда"

Не обійшлося і без чорного піару. З четверга білоцерківці стали виймати зі своїх поштових скриньок газету, яка поливає брудом кількох кандидатів і пропонує на вибір виборцю інших. Як годиться в таких справах - газета без вихідних даних. Після її появи в соцмережах, відразу з'явилося кілька користувачів, які виставляли цю газету  як зразок правдивості та запевняли, що продовжать і далі свої "викривальні" дії.  

P.S. БЦ News теж проводив опитування читачів: за яку політичну силу вони готові проголосувати і якого кандидата підтримати. Із 126 тих, хто взяв участь в опитуванні, більшість підтримують "Самопоміч", а 38 тих, хто голосував за кандидатів, - Юрія Петрика.  

  

Прочитано 5174 раз
Опубліковано в Події

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Як ви оцінюєте той факт, що до міської ради тепер треба проходити через металеву рамку?

негативно, від кого ховається влада - 66.7%
позитивно, це потрібно для безпеки чиновників - 0%
я туди і так ніколи не ходив - 33.3%
я не розумію навіщо це зробили - 0%

Всього голосів: 3
The voting for this poll has ended

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео