Як учасникам АТО отримати свої земельні ділянки?

  • П'ятниця, жовт. 24 2014
  • Автор 

23 жовтня в приміщенні Київського обласного музично-драматичного театру ім. П. Саксаганського відбулася зустріч кандидата в народні депутати Миколи Бабенка з учасниками АТО та їх родинами, які служать в 72 ОМБР. Привід для зустрічі – більш, ніж приємний, адже, завдяки зусиллям голови Київської обласної ради, захисники Вітчизни нарешті отримають земельні ділянки. Накази про надання дозволів на виготовлення проекту землеустрою отримали вже 164 військовослужбовці, на черзі ще 250 заяв. Кожному дадуть по 12 соток неподалік від села Фурси.

Як відомо, ще в червні голова ДержземагенстваСергій Рудюк пообіцяв, що всі учасники АТО отримають земельні ділянки. Управління Держземагенства у Білоцерківському районі почало збирати необхідні документи від самих бійців чи їх родичів, які служать в 72 ОМБР ще в липні, проте коли військовослужбовці реально зможуть отримати право власності на свою земельну ділянку ніхто з них не знав. І тоді до справи взявся голова Київської обласної ради Микола Бабенко. «З юридичної точки зору – це простий процес, але бачте, навіть мені знадобилося два місяці, щоб прискорити його, щоб чиновники Держземагентства рухалися швидше. Процес дуже складний. Але ми його почали і доведемо до логічного завершення, - сказав присутнім на зустрічі військовослужбовцям і членам їх родин Микола Бабенко. - Земля, яку будуть виділяти учасникам АТО, є власністю Національної академії аграрних наук України. І ми з ними домовилися про те, що вони цю землю віддають бійцям. Сьогодні ми маємо перші результати: накази про надання дозволів на виготовлення проекту землеустрою. Після цього буде виготовлятися проект відведення земельної ділянки. Ми попередньо погодили, що за проект треба буде сплатити невеликі кошти – 500 грн. Якщо хтось немає і таких грошей, то я обіцяю знайти благодійників, які зможуть допомогти. Я сподіваюсь що за два – три тижні ви отримаєте витяг з державного реєстру про право власності на цю землю».

3

Після чого голова управління Держземагенства у Білоцерківському районі Олег Гуленко пояснив присутнім порядок оформлення документів. За його словами, вже роздано 25 наказів, на цій зустрічі ще 139 учасників АТО отримали такий документ, а  у керівника обласного управління знаходиться ще 250 заяв на підпис. Ділянки виділяються на території села Фурсів, має площу 150 га, якщо заявок буде більше, то межі ділянки можуть розширити до 284 га. Всім, хто отримав накази, потрібно з цим документом, а також копією паспорту і ідентифікаційного коду звернутися в управління за адресою: вул. Леся Курбаса, 3 (працюють з 8 до 17:00, обід з 13:00-14:00, тел. для довідок: 096  3917372, Тетяна В’ячеславівна) і отримати довідку, з якою можна звертатися до Державного підприємства «Київський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» для виготовлення проекту землеустрою. Саме з цією установою є домовленість на виготовлення документу в максимально короткий термін – два- три тижні. Якщо громадяни зорганізуються і звернуться в інститут колективно, то процес видачі проектів ще прискориться. Хоча учасники АТО мають повне право з наказом і довідкою звертатися для виготовлення такого проекту в будь-яку іншу землевпорядну організацію. Але в такому разі їм можуть робити проект до 3 місяців, як це передбачено законом.

Звісно, після того, як військовослужбовці отримають документи на земельну ділянку, більшість матиме намір будувати будинок. Олег Гуленко повідомив, що з цього приводу була також нарада в голови Київської обласної державної адміністрації Володимира Шандри, на якій чиновники домовилися допомогти з розробкою генерального плану для забудовників із підведенням комунікацій та дорожньої інфраструктури до ділянок. Вилучення земельних ділянок із загального масиву  буде проводитися в індивідуальному порядку, а між собою військові самі будуть вибирати, де чия ділянка, приміром, шляхом жеребкування. Геодезисти вже виміряли і нарізали ділянку на шматки по 12 соток.

7

Микола Бабенко, вислухавши голову управління Держземагентства у Білоцерківському районі, зауважив: «Тільки дивіться, щоб не було так: вилучають 450 га єдиним масивом: 250 га роздаються, а решта піде куму чи свату. Я цей процес триматиму на контролі. Теж саме стосується, якщо проект в Інституті землеустрою буде робитися не два-три тижні, а довше. Прошу вас, громадяни, до мене з цього питання звертатися негайно».

Насамкінець зустрічі до присутніх звернувся і Вадим Маршалок, який 20 жовтня був назначений указом президента України головою Білоцерківської районної державної адміністрації.  «Якщо у вас є якісь питання, пам’ятайте, що в райраді працює комісія, яка займається справами учасників АТО та їх родин, прошу звертайтесь. Обіцяю всебічну підтримку у вирішенні проблем та наданні всіх видів пільг», - запевнив чиновник.

Микола Бабенко видав земельні ділянки учасникам АТО

Після чого присутнім військовослужбовцям або членам родини тих, хто нині служить  зоні АТО, почали видавати накази про надання дозволу на виготовлення проекту благоустрою. А ми вирішили поспілкуватися із родичами бійців, бо самі вони були настільки схвильовані, що відмовлялися давати коментарі. «Повідомлення про те, що будуть видавати землю нашим хлопця, стало приємною несподіванкою. Мій син документи подав ще в серпні. Ми не думали, що це питання коли-небудь вирішиться на нашу користь, тому що фурсівську землю не так просто можна отримати. Спасибі, що Микола Бабенко підключився, підтримав наших хлопців, відстоює їх  права. Людина, яка підтримує військових, наших захисників, може розраховувати і на нашу підтримку», - сказала Таїсія Іванівна, чий син до сих пір знаходиться на лікуванні після обстрілів нашої бригади влітку на кордоні з Росією.  

P.S. Телефони для зв'язку, якщо у когось є питання по цій темі: 098-390-53-97 (Людмила); 099-338-18-97 (Людмила); 095-370-34-70 (Альона); 096-617-95-38 (Альона)

Прочитано 7556 раз
Опубліковано в Події

Коментарі  

оля
+2 #1 оля 03.11.2014, 09:23
Скажіть чому тільки 72бригаді,як же остальні

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Як ви оцінюєте той факт, що до міської ради тепер треба проходити через металеву рамку?

негативно, від кого ховається влада - 66.7%
позитивно, це потрібно для безпеки чиновників - 0%
я туди і так ніколи не ходив - 33.3%
я не розумію навіщо це зробили - 0%

Всього голосів: 3
The voting for this poll has ended

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео