"Сила людей" для тих, хто хоче зрозумілих правил життя

  • Вівторок, жовт. 21 2014
  • Автор 

Розмова із Олексієм Гончаруком: першим номером у списку кандидатів у народні депутати від «Сили Людей», громадським активістом, керуючим партнером юридичної фірми «Constructive Lawyers».

Олексію, що мотивує таких молодих та освічених людей не виїжджати в країну, де б це цінували, а йти в політику?

Я народився і виріс у найбільшій в Європі, незалежній країні з колосальним потенціалом до розвитку. Можливо за кордоном було б простіше. Але ж простіше – не означає краще і ті, хто виїхали, дуже скоро це зрозуміють. Вважаю, що настав час взяти на себе відповідальність за те, якою буде Україна наступні декілька десятків років. А «Сила Людей» - це політична інституція, діяльність якої призведе до системних змін.

Ви із «Силою Людей» - спочатку. Як же все народжувалось та розвивалось?

В січні 2013 року вперше зібралась ініціативна група людей з усієї України, які не бажали чекати що ситуація в країні зміниться сама собою. Дійшли висновку, що єдиним способом змінити країну є створення демократичної політичної сили, яка б захищала інтереси людей, що складають середній клас українського суспільства – підприємців, викладачів, лікарів, програмістів, юристів, фермерів тощо. Одразу визначили ідеологічну основу – демократична (не крайня ліва/права) сила, що метою своєї діяльності має побудову країни, в центрі інтересів якої насправді є людина.

Технічною назвою сили обрали – «Сила людей». Домовились про технологію створення – знизу вверх, без самопроголошених «гетьманів», без коштів олігархів. Процес створення вирішили розпочати негайно і роз’їхались по регіонах готуватись до цієї непростої справи.

У квітні минулого року провели в Києві першу публічну презентацію процесу створення політичної сили.  Почали створюватися оргкомітети «Сили Людей» по всій Україні.

Ви очолюєте Всеукраїнську громадську організацію «Асоціація допомоги постраждалим інвесторам», під час подій на Майдані відповідали за забезпечення гуманітарних питань, координували групу адвокатів для захисту людей, що потрапили під «каток правосуддя Януковича». Що вас надихає на суспільно корисну діяльність?

Віра – головна зброя проти страху, тому вона є неймовірно важливою. Я бізнесмен і, трохи, науковець, тому моя віра заснована не на сліпому бажанні вірити, а на розумінні тих процесів, які сьогодні відбуваються в Україні.

Українське суспільство невпинно еволюціонує, дорослішає. Цей процес не може проходити легко. Український народ поступово відходить від звички до патерналізму, а отже, з кожним роком купити його буде все важче. Це лише питання часу. А от обсяг необхідного часу залежить від нас з вами.

Які пріоритети у своїй роботі як депутата бачите у випадку проходження «Сили Людей» до Верховної Ради?

Першочерговим кроком буде створення та налагодження роботи лобістської групи, яка дозволить «Силі Людей» впроваджувати законодавчі ініціативи. Серед пріоритетних напрямів: 1. Посиленням прав, повноважень та ресурсів громад. 2. Впорядкуванням питань власності в Україні: відкриття реєстрів власності, наведення в них порядку, створення реєстру ресурсів країни. 3. Реформою правоохоронних органів: скорочення персонального складу, збільшення рівня їх забезпеченості, впорядкування їх функціонування.

Спілкуючись з людьми у різних частинах України, чи можете сказати,  хто вас підтримає?

Підтримають ті, хто хоче миру, зрозумілих правил життя та адекватної держави.

Прочитано 2246 раз
Опубліковано в Події

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Як ви оцінюєте той факт, що до міської ради тепер треба проходити через металеву рамку?

негативно, від кого ховається влада - 66.7%
позитивно, це потрібно для безпеки чиновників - 0%
я туди і так ніколи не ходив - 33.3%
я не розумію навіщо це зробили - 0%

Всього голосів: 3
The voting for this poll has ended

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео