Віра Савченко: "Надя дізналася про те, що її включили до списку, ще в Воронежі"

  • Понеділок, жовт. 06 2014
  • Автор 

26 вересня Басманний суд Москви відклав до 13 жовтня розгляд законності проведення психолого-психіатричної експертизи української льотчиці Надії Савченко, яку полонили  бойовики і передали Росії. На це засідання суду планує поїхати Юлія Тимошенко з представниками «Батьківщини» та депутати ПАРЄ. БЦ News поспілкувалися з сестрою Надії – Вірою Савченко, яка 4 жовтня разом з лідером партії приїхала на зустріч із місцевою пресою в Білу Церкву.

Віро, скажіть, будь ласка, чи маєте Ви можливість спілкуватися із сестрою?

Таку ж саму, як і всі інші – електронною та звичайною поштою, лишень листи електронкою доходять за три дні, а в конвертах, мабуть, за півтора місяця. В воронезькому СІЗО №3 Наді приходило багато листів, і не тільки від мене чи з України, навіть росіяни писали. Вона всім відповідала. Адвокат каже, що в СІЗО№6 теж багато листів, проте, Надя, певно, ще жодного не бачила. А так Надя постійно просить їй писати. То ж більше інформації я отримую від адвокатів.

Адвокат Микола Полозов сказав, що в московському СІЗО№6 для Наді влаштували жорсткіші умови утримання. Її щоденник порвали і заборонили мати особисті записи, заборонили спілкування з іншими ув’язненими, натомість підіслали українського опера, який її лякає великим терміном. Чи це так?

В мене немає підстав не довіряти адвокату.

Чи ви поїдете на суд до Москви 13 жовтня?

Я б з перших днів там би поселилася, але мені адвокати не радять цього робити. Мене там арештують, не тому, що я можу сказати щось цінне для слідства, а для того, щоб шантажувати Надю, то ж я в Росію поїхати не можу, щоб не нашкодити справі.

Чи знає Надя, що вона є першим номером в списку «Батьківщини»?

Так, вона про це знає. Повірте, запрошень від різних партій було багато і ми, коли могли спілкуватися с сестрою, їх обговорювали. Проте Надя підтримувала Юлію Тимошенко і коли нам це запропонували, я погодилась. Хоча й роздумувала до останнього. Надя про таке рішення дізналася ще в Воронежі. Ми діємо в унісон з нею. Вже зрозуміло, що це спланована операція російської влади і тільки юридичними методами ми Наді не допоможемо, треба залучати і  політичні важелі.

Прочитано 3895 раз
Опубліковано в Події

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Як ви оцінюєте той факт, що до міської ради тепер треба проходити через металеву рамку?

негативно, від кого ховається влада - 66.7%
позитивно, це потрібно для безпеки чиновників - 0%
я туди і так ніколи не ходив - 33.3%
я не розумію навіщо це зробили - 0%

Всього голосів: 3
The voting for this poll has ended

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео