Зе! Команда Білої Церкви розпочала роботу над планом розвитку міста!

  • Четвер, серп. 13 2020
  • Автор 

12 серпня у Білій Церкві відбулася перша зустріч з обговорення народного плану розвитку міста на 5 років. Ініціативу виявили представники Зе!Команди Олександра Дубінського у Білій Церкві.

Зе! Команда Біла Церква

На зустріч прийшла переважна більшість молодих людей, яким жити у цьому місті, виховувати своїх дітей, працювати, а отже саме вони, як ніхто інший, зацікавлені у покращенні ситуації в Білій Церкві. Першою темою, яку вирішили обговорити, виявилася медицина. Це не дивно. Напевно, немає білоцерківця, який би, звернувшись до міських медиків, лишився задоволеним сервісом та якістю допомоги.

Зе! Команда Біла Церква

«Ми розпочинаємо змінювати наше місто. Такі обговорення на інші теми продовжаться. Ми прагнемо повністю оновити владу на лише на рівні держави, а й на місцях. Процес децентралізації передбачає зміни в бюджетуванні на всіх рівнях. Завершилося формування Білоцерківської ОТГ, до нас приєдналися довколишні сільські громади. І саме нову територіальну громаду ми маємо змінювати та розуміти, що треба робити як у місті, так і в селах», - такими словами розпочав зустріч Олександр Крамар, представник Зе!Команди Олександра Дубінського у Білій Церкві.

Зе! Команда Біла Церква

Звісно, аби розуміти, куди рухатися і що змінювати, варто озирнутися довкола та проаналізувати, а як же живуть схожі за кількістю населення та площею міста. Такий порівняльний аналіз був проведений на прикладі Івано-Франківська, Луцька, Тернополя, Кропивницького. Біла Церква має майже однаковий з цими містами бюджет. І що ж ми маємо? Наша міська влада за 5 років купила лише 1 новий тролейбус, тоді як Івано-Франківськ – 29 нових тролейбусів та 20 автобусів, Луцьк – 30 нових тролейбусів, Тернопіль – 30 нових тролейбусів і 32 нових автобуси, Кропивницький купив 6 нових тролейбусів з автономним ходом (можуть їхати як з контактною мережею, так і без неї). Вартість проїзду в тролейбусі Білої Церкви – 5 грн, у Кропивницькому – 2, 5 грн. У всіх цих містах є гаряча вода, у Білій Церкві вже 5 років немає.

Зе! Команда Біла Церква

«Попередньо ми опрацювали думку громади, зібрали 4000 анкет. З’ясувалося, що 72% білоцерківців не задовольняє стан міської медицини, 56% не влаштовує стан житлово-комунального господарства, 41% вважає проблемою наявність по місту безпритульних тварин, для яких не будують притулок, 26% жителів турбує питання низької якості громадського транспорту, 25% людей заявило про те, що в місті процвітає корупція, 24% незадоволені якістю водопровідної води, 22% вважають проблемою той факт, що у квартирах немає гарячої води», - розповів Олександр Крамар.

Зе! Команда Біла Церква

Зе! Команда Біла Церква

Відтак, першу зустріч вирішили присвятити обговоренню саме проблеми якості надання послуг в сфері охорони здоров’я. Для цього у 5 робочих групах обговорили проблеми, які існують у сфері надання послуг сімейним лікарем, педіатром та екстреною медичною допомогою. Затим озвучили свої думки та вирішили напрацьовані ідеї передати головним лікарям та генеральним директорам медичних закладів на ознайомлення для подальшого усунення недоліків.

Dmytro Kyryshun     

Дмитро Киришун, керівник виборчого штабу політичної партії «Слуга Народу» в Білій Церкві

Я чудово обізнаний з проблемами охорони здоров'я у нашому місті, адже є опікуном своєї матері, що має інвалідність. Сфера охорони здоров'я перебуває у занедбаному стані. У державних клініках відсутнє необхідне обладнання для діагностики захворювань. Лікарі мають мізерні заробітні плати і, щоб вижити, переходять працювати у приватні медзаклади. Зараз доступне лікування лише для обраних у приватних лікарнях чи за кордоном. Кошти, які сьогодні витрачаються на бруківку, можна було б витратити на купівлю апарату МРТ, УЗІ та іншого необхідного обладнення. Так далі не може тривати! Цю ситуацію потрібно змінювати і хто, як не нова влада у місті, повинна вирішити проблеми медицини!

Olexandr Stesheno     

Олександр Стешенко, представник Зе!Команди Олександра Дубінського у Білій Церкві

Ми – Зе!Команда Олександра Дубінського в Білій Церкві разом з громадою міста обговорили і визначили ряд основних проблем у сфері охорони здоров’я, далі будуть створені групи, які опрацюють і представлять покроковий план по вирішенню цих проблем! Далі буде!

Olga Nagorna1      

Ольга Нагорна, представник Зе!Команди Олександра Дубінського у Білій Церкві

Я громадська активіста Зе!Команди Дубінського в Білій Церкві, сьогодні разом з громадою обговорювали нагальні, гострі та кричущі питання у сфері медицини. План буде передбачено на 5 років, але ми вже зараз виокремили пріоритетні питання, які треба вирішувати та додаткові, які можна вирішити згодом та трохи відтермінувати у часі.

Прочитано 2002 раз
Опубліковано в Події

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Як ви оцінюєте той факт, що до міської ради тепер треба проходити через металеву рамку?

негативно, від кого ховається влада - 66.7%
позитивно, це потрібно для безпеки чиновників - 0%
я туди і так ніколи не ходив - 33.3%
я не розумію навіщо це зробили - 0%

Всього голосів: 3
The voting for this poll has ended

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео