Олександр Шевченко: «Нам треба розробити стратегію розвитку всієї країни»

  • П'ятниця, бер. 01 2019
  • Автор 

27 лютого кандидат на посаду Президента України від УКРОПу, народний депутат Олександр Шевченко зустрівся з трудовим колективом КП БМР "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс».

Під час зустрічі обговорювалися питання розвитку держави, будівництва нових доріг, створення потужних підприємств, у тому числі на базі таких, які діють ще з радянських часів, як БВАК. Колективу підприємства було цікаво почути думку кандидата в президенти Олександра Шевченка. Під час розмови люди часто запитували: як добитися позитивних змін в державі та що робити з такою наболілою проблемою України, як корупція.

«Для досягнення позитивних змін у державі необхідно об’єднати найкращих спеціалістів у політиці. Кабінетів на всіх вистачить. Але треба, щоб усі закарбували собі в пам'яті – у мене нульова толерантність до корупції», – відповів Олександр Шевченко. Кандидат знає про що говорить, адже має успішний управлінський досвід на прикладі створення та розвитку відомого гірськолижного курорту «Буковель».

«Будь-якою справою, яку ти робиш, треба жити. Не треба боятися розумних людей. Але треба пам’ятати: підлеглі мають генерувати ідеї, але рішення має приймати керівник та нести за нього відповідальність. І я жив своєю справою, коли з 2004 року розпочалося створення курорту. Я вивчав кожен крок, тому курорт наразі такий успішний. Так само має бути в керівництві держави. Президент повинен мати кваліфікованих кадрів, але контролювати і приймати рішення сам», - вважає Олександр Шевченко.

За словами укропівця, основою розвитку держави є гідна зарплата та пенсія громадян, що можливе лише за умов зростання рівня економіки.

«Рівень життя, зарплати й пенсії – це основа розвитку. Зарплати та пенсії залежать від рівня розвитку економіки. Нам потрібно спочатку розробити стратегію розвитку всієї країни, де показати, що конкретно на тій чи іншій території розвивати. Що сильніша буде економіка, то сильнішою стане політика. Від рівня життя залежить розвиток громадського транспорту. Якщо зарплати й пенсії низькі – люди не можуть оплатити проїзд. Приклад Європи: 5 євро за проїзд для них є нормальною ціною, а для нас – багато», – зазначив Олександр Шевченко.

Звичайно, працівників БВАК цікавила думка кандидата, як розвивати такі аеродроми, як наш, білоцерківський. Адже у центральної влади є наміри, щоб на базі БВАК створити міжнародний мультимедійний транспортний вузол. Проте, коли це буде і чи буде, поки що впевненої відповіді немає. Олександр Шевченко висловив припущення, що Україна має всі можливості, щоб стати транспортним хабом між Європою та Китаєм. Але цьому заважає, зокрема, відсутність достатньої кількості якісних доріг та проблеми з корупцією в нашій державі. Також кандидат зазначив, що часи, коли щось будували, а потім думали, як це застосувати, - закінчилися. Тож і у випадку БВАК треба все чітко прорахувати.

aerodr

«Вся Україна може стати великим транспортним хабом. Наша держава для цього має прекрасне геостратегічне та геополітичне розташування. Нас об’їжджають через відсутність доріг, здирництво на митниці. І «шовковий шлях» європейці хочуть побудувати в бік Китаю, але через Білорусь. Тільки тому, що там інша ситуація», – пояснив укропівець.

Також на зустрічі у кандидата запитували, а як може Біла Церква стати туристично привабливою, як розвинути її потенціал. Олександр Шевченко відповів, що одне місто саме по собі не може розвинути туристичну привабливість настільки, щоб сюди приїздили навіть із-за кордону.

«Потрібно вирішувати це питання в комплексі. Якщо можне місто чи містечко буде створювати однотипні туристичні послуги, то вони лише будуть конкурувати між собою, але аж ніяк не приваблять туриста. Треба на рівні держави вивчити туристичний потенціал, визначити, де і що саме краще розвивати, враховуючи історичну спадщину і виробити такий маршрут, щоб туристу було цікаво їхати від міста до міста, адже у кожному населеному пункті буде якась своя родзинка», - вважає кандидат в президенти.

Загалом зустріч пройшла в теплій дружній атмосфері з багатьма питаннями, дискусіями. А насамкінець працівники КП БМР «БВАК» побажали кандидату успіхів у передвиборчій кампанії.

Прочитано 1238 раз
Опубліковано в Події

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Як ви оцінюєте той факт, що до міської ради тепер треба проходити через металеву рамку?

негативно, від кого ховається влада - 66.7%
позитивно, це потрібно для безпеки чиновників - 0%
я туди і так ніколи не ходив - 33.3%
я не розумію навіщо це зробили - 0%

Всього голосів: 3
The voting for this poll has ended

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео