Біла Церква відзначила День Гідності та Свободи

  • Понеділок, лист. 21 2016
  • Автор 

21 листопада у Білій Церкві відбувся захід з нагоди Дня Гідності та Свободи. Свято встановлене указом Президента України 13 листопада 2014 року на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року). До стели Героїв Небесної сотні прийшли представники міської влади та небайдужі білоцерківці, щоб віддати шану землякам, загиблим за волю і незалежність України.

На заході виступили учні Білоцерківського навчально-виховного об’єднання «Звитяга», міський голова Геннадій Дикий, представники громадськості та однієї з релігійних конфесій.

Біла Церква, День Гідності та Свободи

Характерно, що цього року на заході було вкрай мало людей. Окрім студентів, директорів шкіл, керівників комунальних установ, ушанувати пам'ять Героїв Небесної сотні прийшли члени партій «БПП-«Солідарність», «Батьківщина», історик Володимир Павлюченко, працівники Білоцерківського краєзнавчого музею, місцеві журналісти. Під кінець заходу приєднався до присутніх один із депутатів від ВО «Свобода».

Біла Церква, День Гідності та Свободи

Тих, хто тоді, три роки тому, збирав громадськість під стіни міськради, цього разу на площі не було. Чи то їм вже не цікаво, адже деякі не отримали підтримки виборців та не стали місцевими депутатами, чи то вже плани інші, проте багатьох на той час активних політиків та громадських діячів сьогодні не було. На заході був лише голова осередку «Молода Просвіта» Костянтин Климчук, який і тоді брав активну участь у протестних акціях. Він виголосив промову, після чого надали слово учням ЦТДЮ "Соняшник".

Біла Церква, День Гідності та Свободи

День Гідності та Свободи у Білій Церкві - 2014 рік

Зрозуміло, чому вони не приходили на цей захід при минулому міському голові, якого вважали "представником злочинної влади", але чому ж не прийшли при новій владі? Можливо, у них будуть окремі заходи у інший час. Проте прикрим є той факт, що за три роки після революції білоцерківці так й не зуміли знайти спільної мови поміж собою і згадують та вшановують цей день у вузькому колі однодумців. 

Біла Церква, День Гідності та Свободи

Помітною була й відсутність представників церков у перших рядах. Греко-католиків не було взагалі, а священник УПЦ КП стояв непомітно поміж інших присутніх, без традиційного гурту священників з інших парафій УПЦ КП. І хоч слово йому надали та про запланований молебень навіть не оголосили. Тож отець Микола, трохи пороззиравшись, розпочав молебень зі своєю півчею уже після завершення заходу. 

Біла Церква, День Гідності та Свободи

Варто зазначити, що у нашому місті до сих пір навіть не розпочався конкурс на спорудження пам'ятного знаку загиблим на Майдані під час Революції Гідності. Проект рішення про оголошення конкурсу на кращий проект монумента "Борцям за незалежність України", зареєстрований ще 15 січня 2015 року, до сих пір не розглянули місцеві депутати. Тож місяць тому за приватної ініціативи у парку Слави з'явився памятник Героям Небесної сотні. Чи є дозвіл на його установку на території комунального парку, достеменно невідомо. 

Біла Церква, День Гідності та Свободи

Захід завершився покладанням квітів до Стели Героїв Небесної сотні. 

Прочитано 3497 раз
Опубліковано в Події

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Як ви оцінюєте той факт, що до міської ради тепер треба проходити через металеву рамку?

негативно, від кого ховається влада - 66.7%
позитивно, це потрібно для безпеки чиновників - 0%
я туди і так ніколи не ходив - 33.3%
я не розумію навіщо це зробили - 0%

Всього голосів: 3
The voting for this poll has ended

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео