Поліція Білої Церкви склала 36 протоколів на "розливайки"

  • Четвер, трав. 19 2016
  • Автор 

19 травня начальник Білоцерківського відділу поліції Сергій Возненко провів прес-конференцію, на якій розповів про види злочинів, скоєних на території нашого міста та району, як поліція бореться з «розливайками» та стихійною торгівлею і як реагувати громадянам, якщо в їх дворі чи під’їзді нишпорять наркомани.

На початку заходу Сергій Возненко розповів про атестацію персонального складу поліції та її роботу. Зокрема,  до складу патрульної поліції входить 150 чоловік, щоденно патрулюють місто та район 9-12 патрульних авто. Вони оснащені сучасними засобами зв’язку, тому на місце виїздять за 5-7 хв у місті та 20 хв по району.

За 4 місяці до БЦ відділу поліції надійшло майже 10 тис. повідомлень громадян, з них 2036 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Найбільше зросла кількість крадіжок майна. Зокрема, удвічі більше викрали автівок: з 14 у 2015 році до 31 авто у 2016 році за 4 місяці з початку року. При цьому, розкрито 8 таких злочинів. Зросла й кількість крадіжок майна з автомобілів, що залишаються на ніч без нагляду. Як правило викрадають речі уночі, а власник авто повідомляє поліцію вже вранці, тому такі злочини, а їх з початку року зафіксовано 113, практично не розкриті. Грабують й квартири: зафіксовано 51 випадок, з яких 18 – розкрито.

З початком теплого сезону почастішали випадки зривання золотих прикрас, вихоплення сумочок, мобільних телефонів. Якщо минулого року за цей період було 19 випадків грабунків, то цього року аж 59. При цьому 20 таких злочинів вже розкрито.

Займаються такими речами, як білоцерківці, так і мешканці інших областей України.

Також поліцією зафіксовано 14 фактів збуту та 101 факт зберігання наркотиків, викрито 2 нарколабораторії. Вилучено 3 кг різних наркотиків. Начальник поліції повідомив про те, що нині бариги практикують нову схему збуту наркотиків, так звані «закладки». Тобто не передають наркотики безпосередньо наркоману, а закладають їх в кущі, схованки в під’їздах, на прибудинкових територіях тощо. У свою чергу наркомани оплачують товар через банківську картку, а потім нишпорять по дворах в пошуку цих «закладок». Тому, якщо ви бачите подібні дії, обов’язково дзвоніть за номером 102.

За останній час також було зафіксовано багато випадків шахрайств, коли злочинці представлялися працівниками Пенсійного фонду чи управління соцзахисту і обдурювали літніх людей, виманюючи у них кошти. Близько 20 фактів шахрайства вже доведено. На днях затримано громадянку, яка у неповнолітніх дівчат виманювала сережки та ланцюжки.

Торкнувся начальник поліції й теми «розливайок». Вже складено 34 адміністративних протоколи за статтями 164 та 156 Адміністративного кодексу (торгівля без належних документів, порушення правил торгівлі). На такі заклади накладається штраф від 510 грн., також справа передаються до суду чи на розгляд адміністративної комісії при виконкомі Білоцерківської міськради, яку очолює заступник міського голови Валерій Гнатюк.

Теж стосується й випадків стихійної торгівлі по місту і продажу самогону. 

Прочитано 2841 раз
Опубліковано в Події

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Як ви оцінюєте той факт, що до міської ради тепер треба проходити через металеву рамку?

негативно, від кого ховається влада - 66.7%
позитивно, це потрібно для безпеки чиновників - 0%
я туди і так ніколи не ходив - 33.3%
я не розумію навіщо це зробили - 0%

Всього голосів: 3
The voting for this poll has ended

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео