Концепцію розвитку пасажирського транспорту Білої Церкви спробували обговорити

  • П'ятниця, квіт. 08 2016
  • Автор 

У оновленому за 400 тис грн. малому залі виконкому Білоцерківської міської ради відбулося обговорення Концепції розвитку пасажирського транспорту міста Білої Церкви на 2016-2020 рр. Щоправда, обговорили якось наспіх, виступило всього троє учасників засідання, потому міський голова пішов на інший захід, а присутніх послухала начальник транспортного відділу, на тому й розійшлися.

Нагадаємо, міська влада Білої Церкви вирішила не проводити конкурси на ті маршрути, де закінчився термін договору, а укласти з перевізниками короткострокові на 3 місяці договори. Хтось з перевізників погодився, а хтось  - ні, адже така форма співпраця не передбачена в нормативно-законодавчій базі України. Зокрема, ПП «Валоїс» оскаржив рішення виконкому від 22 березня, на якому укладалися такі договори. Міська влада мала право подати упродовж 5 днів апеляцію, проте чомусь цього не зробила.

За рішенням суду позовні вимоги ПП «Валоїс» задоволені. Рішення виконавчого комітету від 22 березня про укладання тимчасових договорів зупинено. Виконавчому комітету та будь-яким іншим посадовим особам заборонено вчиняти дії щодо укладання договорів на здійснення перевезень пасажирів на міських маршрутах загального користування в м. Біла Церква відповідно до рішення виконавчого комітету від 22 березня 2016 року.

Тому з 1 квітня на маршрутах №4 та №11 їздять маршрутки двох перевізників – ПП «Валоїс» та КП «Тролейбусного управління». Перші виходять в рейс, вважаючи, що діють так, як є правонаступниками раніше діючого договору на ці маршрути. Водії, що перейшли у Тролейбусне управління, виїздять на маршрути згідно рішення виконкому, яке суд визнав нечинним.

Між водіями, які донедавна працювали в одному підприємстві, виникають суперечки. 1 квітня навіть доводилося викликати поліцію. Був зірваний графік перевезень пільгових категорій громадян на маршруті №11. Проте владу Білої Церкви така ситуація, схоже, не напружує. Вона продовжує обговорювати Концепцію.

shevperev

Громада висловила начальнику відділу транспорту всі свої обурення щодо нового маршруту №8, який, як виявилось, їм не потрібен

До документу внесли ті пропозиції, які заявлялися учасниками першої зустрічі з обговорення цього документу. Щоправда, не всі. Міський голова Геннадій Дикий заявив, що внесли лише слушні пропозиції. Хто визначав міру «слушності», не зазначалося.

Представник ГО «Народний контроль» Костянтин Бугайчук зауважив, що, приміром, практично всі його пропозиції залишились поза увагою. А також проінформував присутніх, що звертався до Антимонопольного комітету за консультацією і там йому пояснили, що Концепція має обов’язково пройти експертизу в АМКУ. Чи встигне, - невідомо, бо вже 12 квітня документ виноситься на розгляд членів виконкому.

Також пан Бугайчук цікавився, яким чином кошти, які громадяни сплатять за єдиний електронний квиток, будуть акумулюватися на одному рахунку і розподілятися між перевізниками. Поки що це невідомо. Також він застеріг від спроби покращити матеріальне становище Тролейбусного управління за рахунок приватних перевізників.

На зустрічі виступило і два представника «Укропу». Депутат Володимир Бабенко привернув увагу до зупинок громадського транспорту, які дуже часто обліплені різними кіосками, а Сергій Кандауров заявив, що Концепція – це рамковий документ, тому не слід від неї очікувати точної інформації, її мовляв, пропишуть в умовах конкурсу на ті чи інші маршрути.

Геннадій Дикий запевнив присутніх, що у влади все вийде, що треба орієнтуватися на досвід Луцька, Вінниці, Львова. Щоправда, цього разу Житомир уже не згадував, адже ніякої реформи там ще не було. А також зазначив, що найперше опікується побажаннями громади щодо покращення сервісу перевезень, зручності маршрутів та графіків руху. І, звісно, перевізники теж частина громади, тому про них не забудуть. Хоча, в цьому є сумніви. Бо у розділі "Результати реалізації Концепції" вказано, що її мета - досягти максимального балансу інтересів пасажирів, перевізників та громади міста...Цікаво, а пасажири і перевізники - це не громада міста?!...

На тому обговорення й закінчилося. 

Прочитано 2479 раз
Опубліковано в Події

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Як ви оцінюєте той факт, що до міської ради тепер треба проходити через металеву рамку?

негативно, від кого ховається влада - 66.7%
позитивно, це потрібно для безпеки чиновників - 0%
я туди і так ніколи не ходив - 33.3%
я не розумію навіщо це зробили - 0%

Всього голосів: 3
The voting for this poll has ended

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео