Міська влада Білої Церкви не дозволила журналістам бути присутніми під час іспиту кандидатів на посади в органах самоврядування

  • Середа, лют. 24 2016
  • Автор 

Сьогодні, 24 лютого, у сесійному залі Білоцерківської міської ради зібрали всіх претендентів на вакантні посади для складання іспиту на знання Конституції України, Законів України "Про службу в органах місцевого самоврядування", "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про запобігання корупції", а також законодавства з питань діяльності органів місцевого самоврядування з врахуванням специфіки функціональних повноважень відповідного структурного підрозділу міської ради.

Іспити складали ті, хто претендує на заміщення вакантних посад начальників - юридичного відділу, управління містобудування та архітектури,  відділу культури і туризму, відділу з питань землекористування, відділу обліку та розподілу житла, управління охорони здоров'я. Щоправда, з’явилися не всі. Не було в.о. начальника юрвідділу Г. Кукси, депутата від «Самопомочі» В. Ковальової та ще кількох осіб.

Захід назвали помпезно: «Перший відкритий іспит». Тільки от із відкритістю, як і з багатьма іншими «прозорими» кроками міської влади, не склалося. Як тільки розпочався іспит, голова конкурсної комісії, заступник міського голови Віктор Яровий, попросив журналістів покинути сесійну залу, з таким формулюванням: «Ви можете заважати претендентам складати іспит, а вони потім оскаржать рішення комісії на підставі того, що ви заважали».

Журналісти ще не встигли покинути залу, як стало зрозуміло, кому ми заважали. На столах багатьох конкурсантів були смартфони, з яких можна читати відповіді, тим більше, що у залі є безкоштовний доступ до WI-FI. Хто не мав гаджета, користувався старими способами – паперовими шпаргалками. Як тільки це почали фотографувати представники ЗМІ, Віктор Яровий став наполегливо просити залишити залу. У залі залишилась лише камера "Крокус-1", журналісти телекомпанії теж залишили залу. Тож, у разі списування, камера не змогла б цього зафіксувати, адже попросто нікому було її повернути. 

Біла Церква, конкурс на вакантні посади, іспит

На фото видно, як одна з кандидатів користувалася смартфоном під час іспиту

До того ж секретар міськради Борис Смуток на запитання журналіста, чи це нормально, коли претенденти вже отримавши питання, читати свої шпаргалки, відповів, що так, бо, мовляв, ще не оголошений початок іспиту.

У комісію ввійшли: Віктор Яровий, заступник міського голови (голова комісії), Борис Смуток, секретар міськради (заступник голови), Галина Загородня, начальник відділу кадрової роботи та з питань служби в органах місцевого самоврядування (секретар комісії), Олена Карпенко, начальник управління економіки міської ради, Валентина Коросько, заступник начальника відділу з питань фізичної культури та спорту міської ради, Сергій  Щвець, головний спеціаліст юридичного відділу виконавчого комітету міської ради.

Завтра, 25 лютого, о 14:30 відбудеться співбесіда за підсумками іспиту та відбір кандидатів. Журналісти теж заважатимуть сконцентруватися на відповідях претендентам? І якщо вони такі сором’язливі, то як збираються працювати начальниками відділів Білоцерківської міської ради, адже це постійна робота з громадянами, дуже часто не завжди позитивно налаштованими до міських чиновників? 

Прочитано 2819 раз
Опубліковано в Події

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Як ви оцінюєте той факт, що до міської ради тепер треба проходити через металеву рамку?

негативно, від кого ховається влада - 66.7%
позитивно, це потрібно для безпеки чиновників - 0%
я туди і так ніколи не ходив - 33.3%
я не розумію навіщо це зробили - 0%

Всього голосів: 3
The voting for this poll has ended

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео