У Білій Церкві злодії масово викрадають цінні речі з автомобілей

  • П'ятниця, лют. 05 2016
  • Автор 

Лише декілька хвилин необхідно злодіям, щоб викрасти з вашого автомобіля речі, залишені в салоні. Діють вони швидко та злагоджено – розбивають скло в дверцятах і викрадають речі, так необачно залишені водієм. Ви лише на декілька хвилин залишаєте своє авто в людному місці, в надії, що крадії не наважаться привселюдно влізти до салону, а повернувшись за 5-10 хвилин, виявляєте розбите скло чи пошкоджені замки дверцят в автомобілі і пропажу особистих речей. Найчастіше викрадають авто магнітоли, сумки-барсетки, жіночі сумки (в яких є все, що необхідно злодію), ноутбуки, фотоапарати (із світлинами вашої сім’ї чи друзів) та все, що приверне увагу злодіїв і на чому можна поживитися.

За січень 2016 року до Білоцерківського відділу поліції надійшло десять повідомлень від власників авто, які стали жертвами крадіїв. Автомобілі були залишені без нагляду в людних місцях та біля будинків  (як вдень так і вночі) на короткий час та злодіям цього було достатньо, щоб скоїти крадіжку.

4 лютого о 12:30 надійшло повідомлення від автовласника про те, що у дворі будинку по вул. Фастівська, із його автомобіля марки «ВАЗ 2107» викрадено авто-магнітолу. Виїздом слідчо-оперативної групи поліції встановлено, що невідома особа шляхом підбору ключа проникла до автомобіля, звідки вчинила крадіжку авто-магнітоли «Піонер».

4 лютого близько 16:00 год. до чергової частини Білоцерківської поліції зателефонувала авто-власниця і повідомила про те, що із її автомобіля викрадено велику суму грошей. Виїздом на місце події слідчо-оперативної групи поліції встановлено, що жінка залишила свій автомобіль марки «Volkswagen» на стоянці біля маркету «Гермес» по вул. Я. Мудрого, а сама пішла за покупками. Коли вона повернулась, дверцята автомобіля були відчиненими, а із салону викрадено гроші в сумі 74000 гривень.

На підставі аналізу крадіжок і пошкоджень, за місцем, часом та способом скоєння і предметами посягання, можна зробити наступні висновки:

- крадіжки автозапчастин (відео реєстраторів, акумуляторів, авто-магнітол, навігаторів) вчиняються з автомобілів, що перебувають на стоянках, дворах будинків без нагляду та охорони у нічний час доби;

- крадіжки особистого майна автовласників з автомобілів (авто апаратура, сумки з грошима, документами та інші цінні речі) вчиняються  в день та у вечірній час доби.

Злочинці у світлу пору доби, оглядають салон автомобіля через скло, вибирають автомобілі в салоні яких власники залишили цінні речі – розбивають скло водійських дверцят, забирають цінні речі із салону авто і швидко зникають з місця злочину.

Доводимо до відома власників авто, що такі випадки непоодинокі, а злочинці діють і зникають з місця події швидко.

Радимо:

-         не залишати автомобіль без нагляду, навіть на короткий час;

-         обладнайте авто сигналізацією та  включайте її кожного разу, коли залишаєте автомобіль;

-         залишайте автомобіль на майданчиках з охороною або в місцях з відеоспостереженням;

-         залишаючи свій автомобіль навіть на короткий проміжок часу, подбайте про те, щоб на сидіннях авто не залишались речі, що можуть привернути увагу злодіїв.

-         у вечірній час, не залишайте автомобілі без нагляду та охорони;

-         подбайте про безпеку свого авто – залишайте на ніч лише на охороняємих стоянках та в гаражних приміщеннях.

Шановні громадяни !

Не будьте байдужими до чужої біди. Якщо Ви стали свідком злочину або маєте інформацію про осіб, що скоїли дані злочини, прохання повідомити працівників поліції за номером телефону «102».

У разі виявлення транспортного засобу, який тривалий час перебуває без нагляду або із зламаними замками дверцят, вибитим склом чи за наявності іншого пошкодження, відразу повідомляйте працівників поліції за номером телефону чергової частини 102 - ваша інформації може бути використана правоохоронцями у розкритті злочинів, пов’язаних з викраденням автотранспорту.

Ваша інформація допоможе правоохоронцям  розшукати правопорушників, тим самим убезпечить інших громадян від посягань злочинців.

Тетяна Гадомська

Білоцерківський відділ

 ГУ Національної поліції в Київській області

Прочитано 3653 раз
Опубліковано в Події

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Як ви оцінюєте той факт, що до міської ради тепер треба проходити через металеву рамку?

негативно, від кого ховається влада - 66.7%
позитивно, це потрібно для безпеки чиновників - 0%
я туди і так ніколи не ходив - 33.3%
я не розумію навіщо це зробили - 0%

Всього голосів: 3
The voting for this poll has ended

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео