Вартість проїзду в маршрутках лишається на рівні 5 грн

  • П'ятниця, лип. 17 2020
  • Автор 

16 липня 2020 року на засіданні виконкому БМР було прийнято рішення про скасування рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 15 січня 2019 року №10 «Про тариф на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування», яким встановлювалася вартість проїзду у розмірі 7 грн з 1 лютого 2019 року.

Річ у тім, що з 17 липня вступає в дію рішення Шостого апеляційного адміністративного суду від 24 червня 2020 року, який постановив залишити без змін рішення Київського окружного адміністративного суду від 25 листопада 2019 року, який у свою чергу,  задовільнив адміністративний позов ТОВ «Транссіті». У цьому позові компанія-перевізник просила визнати протиправним та скасувати рішення БМР від 30.09.2019 № 4380-78-VII, яким скасовувалося два рішення  виконкому БМР щодо підвищення вартості проїзду до 7 та 6 грн. 

Таким чином, перевізники могли підвищити вартість проїзду до 7 грн. Виконком спрацював на випередження та відмінив свою постанову. Щоправда, тільки з другої спроби, бо з першої спроби не вистачило голосів. 

Мер запевняв, що паливо-мастильні матеріали здешевшали на 40%, тому немає підстави підвищувати вартість проїзду. Член виконкому Андрій Лентюгов ніяк не міг погодитися з такою постановкою питання. Він та Олег Денисенко при першому голосуванні утрималися, відтак голосів за скасування попереднього рішення виконкому не вистачило. Отож вирішили голосувати повторно. З другої спроби вже всі були "за".

Як не крути, наближеність місцевих виборів значно впливає на точку зору міської влади. При цьому жоден член виконкому не підняв питання, чому перевізники відмовляються возити пільговиків безкоштовно та коли перевізники отримають компенсацію за перевезення пільговиків з міського бюджету. Мабуть, члени виконкому не лише не їздять в міському транспорті, а навіть скарги людей в соцмережі Facebook не помічають. 

Прочитано 1783 раз
Опубліковано в Економіка

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Курс валют предоставлен сайтом kurs.com.ua

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео