Батьки вирішили робити ремонт музичної школи №2 власним коштом

  • Середа, черв. 06 2018
  • Автор 

4 червня у музичній школі №2 відбулися батьківські збори. Батьки учнів та педагоги разом намагалися зрозуміти, як їм відстояти право учнів на музичну освіту. Вирішили, що будуть ремонтувати школу своїми силами та за свої гроші, оскільки міська влада їм у ремонті відмовляє та намагається пересилити школу невідомо куди.

Нагадаємо, школу №2 хочуть ліквідувати через те, що вона розташована в аварійному приміщенні та переселити її частково до музичної школи№3, а частково відкрити філіали від Гайка до Вокзальної. За версією міської влади, є кілька приміщень, куди можна переїхати: Білоцерківський колегіум, школа №7, приміщення для занять лікувальною фізкультурою по вул. В.Стуса, 34, а колись у майбутньому можна буде переїхати у приміщення, де нині розташоване управління містобудування та архітектури.

Батьки не сиділи склавши руки, та відвідали всі ці обіцяні владою заклади. За словами одного з батьків Ігоря Шерехори, ані в колегіумі, ані в школі №7 ніхто їх не чекає. Вільних приміщень, як їм сказали, немає. Тож доведеться займатися після закінчення уроків, тобто орієнтовно з 17:00. Нині учні музичної школи можуть займатися позмінно, у тому числі в першій половині дня, що зручно для дітей та батьків. Лікарі ЛФК ж взагалі заявили батькам, що їхнє приміщення також аварійне та міська влада планує їх переселяти у дитячу лікарню. Тому батьки не розуміють, як можна школу переселяти з одного аварійного приміщення в інше.

Проаналізували також акт, який склала комісія ще в жовтні минулого року. З’ясувалося, що комісія рекомендує провести реконструкцію приміщення. Тож батьки вирішили власними коштами та силами провести ремонт у школі, а також написати розписку, що беруть на себе відповідальність за життя та безпеку власних дітей під час навчання у цьому приміщенні. Водночас звертатимуться до центральних органів влади з проханням їм допомогти у вирішенні цього питання.

skl2 1

"Нас би влаштував варіант, якби міська влада на цьому місті вирішила збудувати дозвільний центр з обовязковою умовою виділити частину приміщення під музичну школу. Але нам таких твердих обіцянок ніхто не дав. Нема кому за нас заступитися у місті, тому будемо звертатися до центральної влади. А поки що написали розписку, що беремо відповідальність на себе за безпеку занять дітей у цьому приміщенні. Зберемо підписи батьків та віддамо розпсику міській владі", - каже Ігор Шерехора.

Мама одного з учнів школи Олена Карнаух зазначила, що потрібно шукати юриста, яким фахово пояснить, чи має право влада ось так без чіткого розуміння куди переселяти педагогів, учнів, ліквідовувати школу. Також, за її словами, відсутня належна комунікація між батьками учнів, вчителями та владою. "Мер нам сказав, що наша справа гарно відпочити влітку, а питання вони вирішать. Проте батьки побоюються, що нам нададуть не той район, чи не те приміщення, чи нас розпорошать по місту. Після зустрічі з мером комунікація обірвалася. Ситуація потребує вирішення. Нас влаштовує цей район. Моя дитина після навчання в 9 школі відразу йде сюди і нам незручно ще кудись їхати", - каже пані Олена.

Прочитано 1077 раз
Опубліковано в Освіта

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео