Білоцерківським вчителям не вистачає 27 млн грн на зарплату

  • Четвер, бер. 01 2018
  • Автор 

Депутати Білоцерківської міської ради за ініціативи начальника управління освіти і науки Юрія Петрика звернулися до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, міністра освіти і науки Лілії Гриневич та керівника Київської обласної державної адміністрації Олександра Горгана з проханням збільшити освітню субвенцію місту, оскільки той обсяг коштів, які надходять з державного бюджету, недостатній для виплати зарплати.

У зверненні зазначається, що Кабінет Міністрів України прийняв дві постанови від 11 січня 2018 року № 22 «Про підвищення оплати праці педагогічних працівників» та від 11 січня 2018 року № 23 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», які спрямовані на поліпшення фінансово-економічного стану педагогічних працівників у 2018 році. Зокрема, з 1 січня 2018 року на 10% зріс розмір посадових окладів та надбавка за престижність праці для 30% педагогічних працівників, оплата праці яких здійснюється за рахунок коштів освітньої субвенції.

Але у Білій Церкві за два останні роки мережа загальної середньої освіти зросла на 29 класів, а от розрахунок обсягів освітньої субвенції здійснюється на основі даних за 2016 рік без урахування міграції, підвищення заробітної плати, збільшення мережі тощо. Відтак, субвенція не забезпечує мінімальну потребу в коштах навіть на захищені статті видатків.

Таким чином до кінця 2018 року на виплату заробітної плати працівникам закладів загальної середньої освіти міської комунальної власності не вистачає 27, 1 млн грн. Тому місцеві депутати просять при розгляді виконання Державного бюджету України за перше півріччя 2018 року врахувати цю інформацію та виділити Білій Церкві необхідні 27, 1 млн. грн.

Прочитано 819 раз
Опубліковано в Освіта

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео