Вартість харчування дітей в садочках та школах Білої Церкви з 1 травня

  • Середа, квіт. 26 2017
  • Автор 

Виконком Білоцерківської міської ради встановив з 1 травня 2017 року вартість харчування одного вихованця в дошкільних навчальних закладах у розмірі 20 грн  на день;  у санаторних дошкільних навчальних  закладах – 22 грн. на день. При цьому батьки чи особи, які їх замінюють, сплачуватимуть лише 50% від вартості харчування на  день. Увага! Вартість харчування не збільшена, рішення лише розширює категорію дітей, які мають право на безкоштовне харчування, а саме: діти з особливими освітніми потребами, які на­вча­ються в спеціальних та інклюзивних класах та діти загиблих (померлих) жителів міста Біла Церкви, які брали участь у про­веденні антитерористичної операції.

Безкоштовним харчуванням у дошкільних закладах будуть забезпечені діти-сироти, діти, по­збав­­лені батьківського піклування, діти-інваліди, діти із сімей, які отримують до­по­могу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпе­че­ним сім’ям», діти у санаторних  дошкільних  навчальних  закладах  (групах) для дітей з ма­­лими й затухаючими формами туберкульозу, у спеціальних та інклюзивних гру­пах для дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку.

Також вирішено звільнити від плати за харчування дитини батьків або осіб, які їх замінюють, у сім’ях, у яких сукупний дохід на кожного члена сім’ї за попередній квартал не перевищував рівня за­безпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму), який щороку встано­в­люється законом про Державний бюджет України для визначення права на звіль­не­ння від плати за харчування дитини в державних і комунальних дошкільних навчальних за­кла­­дах.

Також зменшено розмір плати за харчування дітей у дошкільних навчальних закладах на 50% для батьків,  у сім'ях яких троє і більше дітей.

Виконком також встановив з 1 травня 2017 року вартість харчування одного учня в загальноосвітніх на­вчальних закладах денної форми навчання для дітей-сиріт, дітей інвалідів, дітей, по­збав­лених батьківського піклування, дітей з особливими освітніми потребами, які на­вча­ються в спеціальних та інклюзивних класах, а також учнів із сімей, які отримують до­по­могу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабез­пе­че­ним сім’ям», дітей загиблих (померлих) жителів міста Біла Церкви, які брали участь у про­веденні антитерористичної операції, – 18,50 грн. на  день. Всі ці категорії учнів будуть харчуватися за кошт міського бюджету, адже виконком звільнив від плати за харчування батьків або осіб, які їх замінюють цих категорій дітей.

І, насамкінець, встановлено, що з 1 травня 2017 року вартість харчування одного учня спортивних класів Бі­ло­церківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №18 на базі КП БМР ДЮСШ №1 у розмірі 18 грн.50 коп. (з розрахунку: 50% кошти місцевого бюджету, 50% за рахунок коштів батьків або осіб, які їх замінюють).

Прочитано 2175 раз
Опубліковано в Освіта

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео