Будинок художньої творчості змінює свій статус ради подальшої роботи

  • Вівторок, черв. 14 2016
  • Автор 

Будинок художньої творчості у Білій Церкві з державного закладу перетвориться у відділ Центру творчості та юнацтва Київщини. Це єдиний спосіб, який дозволить не скорочувати працівників закладу та виплатити їм борг за шість місяців по зарплатні, а керівництву закладу сплатити за комунальні послуги. Про це 14 червня на зустрічі з колективом повідомила директор департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації Віра Рогова.

Нелегкі часи для Будинку художньої творчості у Білій Церкві настали ще у 2015 році, коли державним бюджетом передбачалася передача фінансування цього державного закладу з бюджету України на місцевий бюджет. Тоді законотворці не уточнили на який саме місцевий бюджет, а тому Біла Церква взялася фінансувати заклад з бюджету міста, адже область відмовилася його утримувати.

У державному бюджеті на 2016 рік про Будинок художньої творчості взагалі не згадали і заклад залишився без фінансування, адже не було чітко визначено, з якого саме бюджету його утримувати.

Півроку працівники закладу залишалися без зарплатні, вони не можуть також піти у відпустку та не знають взагалі про свої подальші трудові перспективи. Нарешті, 2 червня 2016 року під час засідання четвертої сесії облради депутати внесли зміни до обласного бюджету та рішення про передачу міжбюджетного трансферту з міського бюджету до обласного бюджету.

За словами голови постійної комісії з питань бюджету та фінансів Київської обласної ради Ольги Бабій, своїм рішенням депутати облради виділили з резервного фонду бюджету понад мільйон гривень на фінансування Ржищівського ліцею, де протягом трьох місяців працівники не отримують зарплати. Окрім того, близько мільйона гривень виділено художньому коледжу в місті Біла Церква.

bbabiy

Про що Ольга Бабій і зазначила на своїй сторінці у Facebook

Трудовий колектив закладу нарешті зітхнув з полегшенням, але як виявилось, передчасно. Таке рішення виявилось таким, що суперечить законодавству. Про це депутатів уже під час сесії повідомила Лариса Карамушка, директор департаменту фінансів Київської обласної державної адміністрації.

Врешті-решт чиновники з Київської обласної державної адміністрації спромоглися знайти інший вихід із цієї ситуації. Саме цей вихід і презентувала 14 червня на зустрічі з колективом Віра Рогова.

petr11

За її словами, є два варіанти: або Будинок художньої творчості взагалі закривається, або перетворюється у відділ при ще одному обласному закладі, а саме при Центрі творчості та юнацтва Київщини. Колектив змушений був погодитися на другий варіант, адже Віра Рогова запевнила, що у такому випадку колектив збереже свої робочі місця, ніхто виселяти його із займаного приміщення не буде та й нарешті виплатять зарплату і оплатять комунальні послуги по травень включно, на що на сесії Київської обласної ради 15 червня виділять 443 тис. грн.

Проте колектив ставиться до запевнень обласного чиновництва з недовірою, адже вже напередодні зустрічі, за словами бухгалтера БХТ, очільниця Центру творчості та юнацтва Київщини Тамара Нестерук нібито заявила, що всіх працівникам брати не буде, а лише залишить педагогічний колектив.

У коментарі БЦ News Тамара Нестерук спростувала цю інформацію: "Віра Рогова поставила перед нами завдання максимально працевлаштувати всіх працівників БХТ. Питання виникає лише по трьом посадам: бухгалтер, звукооператор та діловод. Але з бухгалтером можна вирішити питання, перевівши його на ведення платних послуг, які надає БХТ. Щодо двох інших посад, то Юрій Петрик, начальник управління освіти та науки, запевнив, що у разі, якщо все-таки їм не знайдеться роботи, їх заберуть на аналогічні посади у сфері освіти міста", - повідомила пані Нестерук. 

Зі свого боку, БЦ News обіцяє тримати на контролі це питання та інформувати читачів про перебіг ситуації.

Прочитано 3306 раз
Опубліковано в Освіта

Коментарі  

ББХТ
-1 #1 ББХТ 15.06.2016, 11:29
Під скорочення підпадають не три, а дванадцять посад!!! Колектив Білоцерківськог о будинку художньої творчості обурює робота депутатів Київської обласної ради, які 02 червня 2016 р. проголосували за виділення понад мільйону гривень на фінансування закладу на 2016 рік та подальше його функціонування, а 08 червня 2016 р. - нас повідомили про погашення боргів лише за 5 місяців 2016 р. і про подальшу ліквідацію закладу...
ББХТ
-1 #2 ББХТ 15.06.2016, 12:28
Вся нинішня ситуація стосується лише приміщення Білоцерківськог о будинку художньої творчості, а не працівників, які залишаться без роботи!!! КЗ КОР "Центр творчості дітей та юнацтва Київщини" не має власної будівлі і оренда приміщення, в якому вони працюють наразі закінчилася, тому і ведеться така боротьба!!!

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео