Білоцерківський протитуберкульозний диспансер припинив своє існування

  • Вівторок, черв. 29 2021
  • Автор 

10 червня Київська обласна рада ухвалила низку рішень, що стосуються подальшої долі КНП КОР «Білоцерківський протитуберкульозний диспансер».

Так, вирішено реорганізувати КНП КОР «Київська обласна туберкульозна лікарня № 2» та КНП КОР «Білоцерківський протитуберкульозний диспансер» шляхом приєднання до КНП КОР «Київський обласний фтизіатричний центр», який стає правонаступником всіх прав та обов’язків білоцерківської та київської лікарень.

Також вирішили, що КНП КОР «Київський обласний фтизіатричний центр» перейменують на КНП КОР «Київський обласний фтизіопульмонологічний центр». Адреса закладу: Київська обл., Києво-Святошинський р-н, м. Боярка, вул. М. Шляхового, 23.

Депутати прийняли рішення про передачу основних засобів, ліків та залишків продуктів від Білоцерківського онкодиспансеру Київському фтизіатричному центру. Однак, дещо передали й на баланс Білоцерківського онкодиспансеру, а саме: стаціонарний рентгенологічний комплекс та машину для проявлення плівки «Kodak».

Виникає питання, а як буде використовуватися в подальшому приміщення Білоцерківського протитуберкульозного диспансеру?

Нагадаємо, 15 травня до Білої Церкви завітала заступниця голови Київської обласної рада, депутатка від «Європейської Солідарності» Тетяна Семенова, якій місцева влада показала територію та приміщення, що займає  Білоцерківський протитуберкульозний диспансер. Тоді пані Семенова зауважила: «Білоцерківський протитуберкульозний диспансер наразі перебуває на стадії реформування і найближчим часом об’єднається в єдиний обласний фтизіатричний центр у Боярці. Одразу хочу запевнити усіх, що у цьому приміщенні буде теж лікарня, тільки іншого напрямку. Після ремонту і відповідної дезінфекції сюди плануємо перевести Київський обласний онкологічний диспансер, який розташований у Білій Церкві. Адже його нинішнє приміщення не відповідає всім необхідним нормам”.

У коментарі БЦ News керівник КНП КОР «Білоцерківський онкологічний диспансер» Людмила Репецька зауважила, що приміщення протитуберкульозного диспансеру вона вже оглянула і наразі вирішується питання, щоб обласна влада спершу виділила кошти на ремонт будівлі (у тому числі облаштування операційних залів), а вже потім передала на баланс онкодиспансеру.

Прочитано 1489 раз
Опубліковано в Медицина

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео