92 білоцерківця отруїлися неякісними продуктами у вересні

  • Понеділок, жовт. 08 2018
  • Автор 

У вересні 2018р. у м. Біла Церква зареєстровано 92 випадки захворювань на гастроентероколіт, з них дітей - 59 (82,1%). Серед дітей найбільше випадків було у віковій категорії від 1 до 4 років – 27 осіб. Лабораторно встановлений збудник у 45 захворілих.

Отруєння

Ймовірною причиною захворювань було вживання неякісних харчових продуктів з вичерпаним терміном придатності: молоко та молокопродукти – 17,2%, кулінарні вироби – 18,5%, фрукти та ягоди – 45,1%. 

Інфекційні хвороби

Зареєстровано 1 лабораторно підтверджений випадок кору у дитини шкільного віку, 8 випадків туберкульозу, з яких 7 - органів дихання органів дихання (усі дорослі).  З діагнозом хвороби Лайма (бореліоз) зареєстровано 31 випадок, всі дорослі. На гострий вірусний гепатит «А» захворіла 1 доросла особа, вірусний гепатит«В» - 1 випадок (дорослий). Зареєстровано 1 випадок смерті підлітка 14 років від менінгококової інфекції. Випадки дифтерії серед мешканців міста не реєструвались. В осередках інфекційних захворювань проведені необхідні протиепідемічні та профілактичні заходи.

ГРВІ

На гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) у вересні захворіло 4779 осіб, що більше, ніж у серпні. Випадків грипу не було. 

Покуси тваринами

За вересень зареєстровано 40 звернень з приводу укусів тваринами, з них дітей – 17. Укусів невідомими тваринами – 15. Всім особам покусаним невідомими тваринами призначені антирабічні щеплення.

Стан питної води

Білоцерківським міськрайонним відділом лабораторних досліджень проводились моніторингові дослідження якості питної води з комунального водопроводу та децентралізованих джерел водопостачання (колодязів) , з р. Рось в місцях відпочинку на санітарно-хімічні, мікробіологічні, паразитологічні показники, грунту на території житлової забудови та в місцях відпочинку на мікробіологічні та паразитологічні показники, атмосферного повітря на забрудненість оксидом вуглецю, діоксидом азоту, завислими речовинами (пилом), інструментальні заміри параметрів мікроклімату та рівнів освітленості в лікувальних і дитячих навчальних закладах. 

За результатами проведених досліджень вода комунального водопроводу відповідала вимогам Державних санітарних норм і правил «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» (ДСанПіН 2.2.4-171-10). 

Вода з громадських колодязів не відповідала Державним санітарним нормам і правилам «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» (ДСанПіН 2.2.4-171-10) : 
-вул. Карбишева,22- по мікробному забрудненню (виявлені загальні коліформи в 100 см3);
-вул. Карбишева,33- по мікробному забрудненню (виявлені загальні коліформи в 100 см3); 
-вул. Карбишева, 65 (гром. криниця) - по вмісту нітратів – 89,04 мг/дм3 ( перевищення в 1,78 рази) та мікробному забрудненню (виявлені загальні коліформи в 100 см3).

За місцем проживання дітей віком до 3-х років досліджено воду з 3-х приватних колодязів на вміст нітратів, в усіх пробах перевищення концентрації нітратів не виявлено.

За результатами досліджень у воді р. Рось виявлено мікробне забруднення бактеріями групи кишкової палички ( індекс ЛКП): в районі центрального пляжу - 24.000. 

В атмосферному повітрі перевищення гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин не виявлено. 

Радіаційний фон в м. Біла Церква не перевищує допустимих рівнів і становить в середньому 17- 18 мкр/год. 

Білоцерківський міськрайонний відділ лабораторних досліджень 
ДУ «Київський ОЛЦ МОЗ України»

Прочитано 1432 раз
Опубліковано в Медицина

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео