У жовтні в дитсадках Білої Церкви температура була нижче норми

  • Середа, лист. 08 2017
  • Автор 

Упродовж жовтня у м. Біла Церква зареєстровано 51 випадок захворювань на гастроентероколіти, з них дітей - 32 (62,7%). Причинами захворювань були: м’ясні та кулінарні вироби -25%, молоко та молокопродукти, які були куплені на стихійних ринках -35%, кондитерські вироби – 20% та інші. 

У більшості випадків хворими порушувались правила приготування та зберігання продуктів. Випадків дизентерії, сальмонельозу не зареєстровано.

Зареєстровано 4 випадки кашлюку серед дітей, по 2 випадки гепатитів А та В, 8 випадків бореліозу (хвороба Лайма), 8 випадків туберкульозу серед дорослих. Зареєстровано 1 випадок ботулізму. Постраждала вживала м’ясну консерву домашнього приготування. В осередках інфекційних захворювань проведені необхідні протиепідемічні та профілактичні заходи. 

Випадків грипу не зареєстровано. На гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) у жовтні захворіло 6100 осіб, з них дітей – 5395 ( 88,4%). Захворюваність в порівнянні з аналогічним періодом минулого року була вища на 6,8%. За останній 44 тиждень на ГРВІ захворіло 1434 особи, з них діти - 1205 (84%). Госпіталізлвано 51 хворого, з них дітей – 39. Захворюваність хоч і збільшилась на 25% у порівнянні з попереднім 43 тижнем, але не перевищила епідемічний поріг. 

Білоцерківським міським відділом лабораторних досліджень проводились моніторингові дослідження якості питної води з комунального водопроводу та децентралізованих джерел водопостачання (колодязів ) на санітарно-хімічні, мікробіологічні показники, атмосферного повітря на забрудненість оксидом вуглецю, діоксидом азоту, завислими речовинами (пилом), інструментальні заміри параметрів мікроклімату в дошкільних навчальних закладах, рівнів шуму на території житлової забудови, прилеглій до вулиць з інтенсивним рухом автотранспорту. 

За результатами досліджень, вода комунального водопроводу відповідала вимогам Державних санітарних норм і правил «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» (ДСанПіН 2.2.4-171-10).

Вода з колодязів не відповідала Державним санітарним нормам і правилам «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» (ДСанПіН 2.2.4-171-10) за такими адресами: 

- пров. 1 Водопійний, 3 – по вмісту нітратів - 123,67 мг /дм3 (перевищення в 2,47 рази);
- пров. Радіщева, 10 – по вмісту нітратів – 144,28 мг /дм3 ( перевищення в 2,88 рази);
- вул. Челюскіна, 54 – по мікробному забрудненню та вмісту нітратів – 140,65 мг /дм3 (перевищення в 2,88 рази);
- вул.Челюскіна, 70 – по мікробному забрудненню та вмісту нітратів–136,04мг/дм3 (перевищення в 2,72 рази).

Вживати воду з цих колодязів для пиття та приготування їжі дітям віком до 3-х років небезпечно через можливість розвитку у них водно-нітратної метгемоглобінемії.

Перевищень гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин в атмосферному повітрі не виявлено. 

За результатами інструментальних замірів нижче нижньої межі норми (19-23 градуси) на 3-5 градусів була температура повітря в ДНЗ № 25, 27, 28, 29, 30, 31.

Еквівалентні рівні шуму на території житлової забудови, прилеглої до вулиць з інтенсивним рухом автотранспорту, перевищували допустимі для денного часу:

- вул. Скирське шосе, 216 – на 11 дБА;
- на розі вул. Павліченко та І.Кожедуба – на 17 дБА;
- вул. Осипенко, 6 – на 17 дБА;
- вул. І.Кожедуба, 175 – на 19 дБА;
- на розі вул.В. Чорновола та І. Мазепи – на 9 дБА.

Радіаційний фон в м. Біла Церква не перевищує допустимих рівнів і становить в середньому 18мкр/год. 


Білоцерківський міський відділ лабораторних досліджень 
ДУ «Київський ОЛЦ МОЗ України»

P.S. Варто зазначити, що батьки дітей також скаржилися на холодні приміщення у садочках, проте виконком, яким так пишається міський голова Геннадій Дикий, а саме він приймає рішеня про початок опалювального сезону, так і не відреагував на скарги батьків. Нагадаємо, виконком прийняв рішення про початок опалювального сезону у школах, садочках та лікарнях з 10 жовтня, проте це рішення не було виконано.

 

Прочитано 1370 раз
Опубліковано в Медицина

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео