Біла Церква отримала кошти на програму "Доступні ліки"

  • П'ятниця, квіт. 14 2017
  • Автор 

14 квітня відбулося позачергове засідання сесії Білоцерківської міської ради, на якому розглянули кілька питань, у тому числі про зарахування державної субвенції до місцевого бюджету, яка виділяється на компенсацію вартості ліків від серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми та діабету у розмірі 2, 4 млн. грн.

Відтак жителі Білої Церкви зможуть незабаром купити ліки у аптеках, які погодилися працювати по програмі "Доступні ліки", зі знижкою або отримати їх безкоштовно. Детальніше про цю програму читайте ТУТ 

Також депутати погодилися виділити 1,5 млн. грн. на викуп двох земельних паїв, що підуть під розширення Нового київського кладовища. 

Депутати заслухали інформацію про стан виконання бюджету м. Біла Церква у першому кварталі. За словами начальника фінансового управління Світлани Терещук, збільшилися доходи до бюжету. Планували надходження у розмірі приблизно 450 млн. грн, а надійшло близько 492 млн. грн. План по видаткам також виконано практично повністю, витрачено близько 450 млн. грн. Основні джерела доходів традиційні: ПДФО, акциз, єдиний та земельний податок. 

У звязку з тим, що доходи до бюджету збільшені практично на 40 млн. грн., то депутати затвердили й зміни до місцевого бюджету саме на цю суму.

Зокрема, затвердили субвенцію на компенсацію вартості ліків за програмою "Доступні ліки" - 2, 4 млн. грн., субвенція на дітей з особливими потребами (таких дітей у місті 80, вони навчаються в школах №5, 11, 15, 20, кошти підуть на зарплату реабілітологів та придбання спеціального обладнання для шкіл) - 1, 4 млн. грн. Також виділено 2, 5 млн. грн. на закупівлю інсуліну для хворих на діабет. Щоправда, виділені ці кошти з технічною помилкою, тому поки що місто не може їх використати на закупівлі медикаментів. Проте Світлана Терещук сподівається, що помилку виправлять найближчим часом і рішенням сесії затвердять цю субвенцію. 

Також освіта та медицина міста отримали по 1, 2 млн. грн.  субвенції. Гроші підуть на оснащення кабінетів фізики та хімії, закупівлю інвентарю для центрів первинної медико-санітарної допомоги, які збудувані в Гайку та на масиві Леваневського. Також за 43 тис. грн. закуплять 100 доз вакцин проти сказу. 

Бюджет розвитку поповнився 15, 5 млн. грн. і відтепер становить 100, 7 млн. грн. Депутати також вирішили виділити 5 млн. грн. на ремонт дороги на Сквирськоиму шосе, де минулого року в кінці осені зрізали асфальт і тепер проїхати вкрай важко. Ще 5 млн. грн виділили на освітлення вул. Коновальця. 

Прочитано 1339 раз
Опубліковано в Медицина

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео