Онкохворі Білої Церкви можуть лишитися без променевої терапії

  • П'ятниця, жовт. 28 2016
  • Автор 

Колектив Білоцерківського онкодиспансеру стурбований чутками про те, що в рамках реформи медичної сфери у місті можуть закрити єдиний існуючий променевий відділ, який знаходиться на вул. Підвальній. Про це у розмові з кореспондентом БЦ News повідомив головний лікар диспансеру Ярослав Колесник.

«У Білій Церкві найвищі в області темпи захворюваності на онкологію. Лише за 9 місяців 2016 року приріст хворих склав 3, 8%. Причин для цього багато: ми знаходимося в зоні радіоактивного забруднення, маємо підвищений природній радіаційний фон, адже під землею пролягає радон. У нас широко розвинута хімічна та меблева промисловість, яка дуже шкідлива для організму людини. У свій час Біла Церква була потужним військовим містечком, тільки від діяльності авіаремонтного заводу в ґрунтові води потрапило дуже багато шкідливих речовин. У нас немає чистої джерельної води. Водночас умови лікування хворих на онкопатологію погані. Онкодиспансер збудований в 1956 році,  та не розрахований на таку велику кількість хворих (діє всього 60 ліжок на 2000 виявлених за рік нових хворих по Білій Церкві та південних районах області), у нас немає сучасної променевої терапії. А той відділ з рентгенівським апаратом, яким ми можемо опромінювати певну категорію хворих, хочуть взагалі закрити», - каже лікар.

За його словами, більшості хворих доводиться їхати на опромінення до Києва, у той час, як столичні заклади можуть прийняти лише 2500 таких хворих, а променевої терапії потребують понад 5000 хворих області. Виходить, решта просто лишається без лікування.

Тож лікарі просять, якщо вже у нас планують створити Білоцерківський госпітальний округ, у рамках реформи розширити потужності діючого онкодиспансеру та створити новий променевий корпус, аби можна було належним чином обслуговувати таку тяжку категорію хворих.

Прочитано 2531 раз
Опубліковано в Медицина

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео