СЕС: центральний пляж Білої Церкви утримується незадовільно

  • Вівторок, лип. 26 2016
  • Автор 

За тиждень з 15 по 21 липня у м. Біла Церква зареєстровано 2 випадки захворювання на кашлюк, 1 випадок - на бореліоз (хвороба Лайма), 18 випадків гастроентероколітів (випадки не пов’язані між собою). В осередках інфекційних захворювань проведені необхідні протиепідемічні та профілактичні заходи. 

Зареєстровано 16 випадків покусів людей тваринами, з них дітей - 8. Щеплення призначено 11 особам, в т.ч.3 дітям, що були покусані невідомими тваринами. 

Білоцерківським міським відділом лабораторних досліджень проводились дослідження якості питної води з комунального водопроводу, води р. Рось в місцях відпочинку населення ( центральний міський пляж) на санітарно-хімічні, мікробіологічні показники, атмосферного повітря на забрудненість оксидом вуглецю, діоксидом азоту, завислими речовинами (пилом), дослідження грунту (піску) з ігрових майданчиків дошкільних навчальних закладів № 18 та №19 на санітарно-хімічні, мікробіологічні та паразитологічні показники. 

За результатами досліджень, вода комунального водопроводу відповідала вимогам Державних санітарних норм і правил «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» (ДСанПіН 2.2.4-171-10). 

Вода р. Рось в районі центрального міського пляжу по мікробному забрудненню за критеріями епідемічної безпеки відносилась до категорії «брудна» (вміст бактерій кишкової палички в 1дм3 води понад 24.000). Купатися в такій воді не рекомендується через ризик інфікування хворобами, що передаються через воду: дизентерія, холера, черевний тиф, вірусний гепатит, ентеровірусні інфекції, які викликають у людини важкі ураження кишечника, центральної нервової системи, шкіри та слизових оболонок. Після купання у водоймах необхідно обполіскуватися чистою водою, мити руки з милом, пити воду тільки гарантованої якості. Якщо ж під час купання набрали в рот води, то його обов'язково потрібно прополоскати чистою водою.

У пробах піску з центрального міського пляжу виявлені яйця гельмінта токсокари. Результати досліджень свідчать про незадовільне утримання території пляжу, наявність бродячих тварин та недотримання правил вигулу домашніх собак.

Перевищень гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин в атмосферному повітрі не виявлено. Радіаційний фон в м. Біла Церква не перевищує допустимих рівнів і становить в середньому 18-20мкр/год.

Білоцерківський міський відділ лабораторних досліджень 
ДУ «Київський ОЛЦ МОЗ України»

Прочитано 2590 раз
Опубліковано в Медицина

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео