Медичні послуги у Білій Церкві знову подоржали

  • Середа, лип. 13 2016
  • Автор 

12 липня на засіданні виконавчого комітету Білоцерківської міської ради були затверджені нові тарифи на платні послуги, що надаються лікувально-профілактичними закладами м. Біла Церква.

Зокрема, це лікарні №1,2,3,4, Пологовий будинок, Білоцерківське міське патологічне бюро, Міський центр первинної медико - санітарної допомоги № 1.

«Дане рішення розроблено в зв’язку з зростанням фактичних витрат лікувальних закладів в порівняні з витратами в діючих тарифах на платні послуги. Метою прийняття даного рішення є приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня з врахуванням  рентабельності 19-20%», - сказав доповідаючий з цього питання, начальник управління охорони здоров’я Павло Маслянко.

Проте навіть він не зміг чітко відповісти, чому одні і ті ж послуги у різних лікарнях мають різну вартість, причому ціни різняться суттєво. Також Павло Маслянко зазначив, що пологовий будинок подав всього 5 платних послуг, додавши: «Ми розумієм, що це може бути смішно, заставляють в кишеню платити, але ж…».

Нагадаємо, у грудні 2015 року на прес-конференції у Білій Церкві депутат від «Самопомочі» Ірина Сисоєнко закликала мешканців міста звертатися з фактами вимагання грошей у лікарнях до офісу партії у нашому місті. «У рамках проведення реформ у медичній галузі, вперше в Україні, в місті Біла Церква на базі громадських приймалень народного депутата Ірини Сисоєнко починає діяти пілотний проект із захисту прав пацієнтів. Завдання пілотного проекту – зробити медичну галузь комфортною для українців. У першу чергу, це організація правової допомоги мешканцям, а також якісний збір даних з приводу порушень прав пацієнтів», – сказала тоді Ірина Сисоєнко.

Чим закінчилася ця робота наразі невідомо. Так само невідомо, чи планує новий очільник управління охорони здоров’я Павло Маслянко щось змінювати у підвідомчих йому лікарнях, аби надана медична допомога та рівень обслуговування пацієнтів не викликало шоку у білоцерківців, які часто змушені звертатися до обласної лікарні, київських пологових будинків тощо, аби убезпечити себе від неправомірних фінансових запитів місцевих лікарів та низької якості лікування.

З тарифами можна ознайомитися на сайті Білоцерківської міської ради.

Тарифи підвищували попередній раз у 2014 році.

Прочитано 2528 раз
Опубліковано в Медицина

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео