Підсумки року 2014: охорона здоров'я, соціальний захист, спорт, екологія та міська архітектура

  • Середа, груд. 31 2014
  • Автор 

2014 рік завершується. Яким він був, що вдалося зробити в місті, які були зміни, і що із запланованого так і не вдалося втілити в життя? БЦ News  завершує публікувати офіційні статистичні дані зі звіту міського голови про роботу Білоцерківської міської ради та виконавчого комітету за 2014 рік, підтриманого міськими депутатами. 

Охорона здоров’я

Протягом 2014 року продовжено заходи щодо реформування системи медичного обслуговування населення міста, а саме: завершено капітальний ремонт приміщень філії дитячої поліклініки за адресою бульвар 50-річчя Перемоги, 159 та відкрито амбулаторію загальної практики-сімейної медицини №3; завершено реконструкцію приміщення філії дитячої поліклініки по вул. Леваневського, 56А; завершується капітальний ремонт приміщення Міського центру первинної медико-санітарної допомоги №1 під розміщення амбулаторії загальної практики-сімейної медицини №2 та приміщення  поліклініки міської лікарні №1 та міської лікарні №2.

Протягом 2014 року закуплено: стоматологічну установку для дитячої стоматологічної поліклініки на суму 50,0 тис. грн.; обладнання для міської лікарні №1 на суму 578,8 тис. грн. та Міського центру ПМСД №1 на суму 96,4 тис. грн.; обладнання для електричної дезінфекційної камери для міської лікарні №1 та територіального медичного об’єднання та психонаркологічного територіального медичного об’єднання на суму  209,5 тис. грн.; санітарний автомобіль класу А для територіального медичного об’єднання на суму 304,4 тис. грн.; комп’ютерну техніку для управління охорони здоров’я на суму 24,6 тис. грн.

Всього на придбання обладнання, санітарного транспорту передбачено 1390, 0 тис. грн.

На базі Білоцерківської міської лікарні №1 реалізовано інвестиційний проект з залученням коштів приватного підприємства «Альфа-Медіка», встановлено сучасний ангіограф з метою зменшення смертності від хвороб системи кровообігу, в тому числі від інфаркту міокарда та патології коронарних артерій. Приватною фірмою проведений ремонт приміщення. Провідні кардіологи Київського міського Центру серця проводять агіографічне обстеження коронарних судин та аорто-коронарне шунтування всім потребуючим пацієнтам.

Протягом року лікувально-профілактичні заклади міста централізовано отримано лікарські засоби для лікування:

- хворих на цукровий діабет на суму 607,1 тис. грн..;

- хворих з розсіяним склерозом на суму 172,8 тис. грн.;

- хворих, які перенесли трансплантацію органів та тканин, за кошти Державного бюджету України, по програмі «Централізовані заходи з трансплантації органів та тканин» на суму  137,1 тис. грн.;

- населення постраждалого внаслідок аварії на ЧАЕС на суму 2 млн. 105,8 тис. грн.;

- хворих на гіпофізарний нанізм на суму 14,1 тис. грн..;

- хворих на фенілкетонурію на суму 87,6 тис. грн..;

- хворих на ювенільний артрит 55,0 тис. грн..

Для проведення імунізації населення міста отримано імунобіологічних препаратів на суму 209,6 тис. грн.

Протягом року в місті реалізовувався пілотний проект з часткового відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою. На даний проект, з державного бюджету, виділено 579,6 тис. грн.. Загальна сума відшкодувань становить   349,31 тис. грн., що складає 60,3% плану. З метою своєчасного та якісного забезпечення населення, постраждалого внаслідок аварії на ЧАЕС, безоплатними ліками за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування, з обласного бюджету виділено  2807,5 тис. грн..

За кошти місцевого бюджету, пільговим категоріям населення, 92 особам проведено безкоштовне зубопротезування на суму 83,2 тис. грн..

Фізична культура та спорт

Збережено ефективну систему проведення спортивних заходів, передусім комплексних та багатоступеневих змагань, зокрема:

- змагання з повзання “Карапуз” серед дітей віком до 1року;

- міські комплекні  змагання серед загальноосвітніх навчальних закладів ;

- міська Спартакіада серед допризовної молоді з фізичної підготовки;

- міські спортивні ігри студентської молоді серед учнівської молоді ліцеїв, професійно-технічних училищ  та вищих навчальних закладів І-ІІ р.а

- міські  масові спортивно-оздоровчі заходи з нагоди знаменних дат.

Протягом року  проведено 220 змагань різного рангу: міських, обласних, всеукраїнських та міжнародних.

З метою залучення населення до активних занять фізичною культурою і спортом ефективно використовуються спортивний комплекс «Зміна» на масиві «Піщаний» та  комунальний заклад «Льодовий стадіон».  Збільшилась кількість команд - учасниць чемпіонату м.Біла Церква з футболу серед аматорських команд, в  обласних змаганнях   дитячо -юнацький футбол представлений у чотирьох вікових категоріях. Зросла зацікавленість юнаків та дівчат до занять в секціях хокею та фігурного катання, а  хокеїсти 2003року народження вперше представлятимуть Білу Церкву в чемпіонаті України серед вихованців ДЮСШ та спортивних клубів.  Протягом року  учасниками  міських спортивно-масових та фізкультурно-оздоровчих заходів серед всіх верств населення,  у тому числі  за місцем проживання, стали понад -10 тис.осіб.

Гарним стимулом в роботі для досягнення вагомих спортивних результатів є стипендія міського голови кращим спортсменам спортивних  установ м. Біла Церква  та їх тренерам. Такі стипендії отримують 10 спортсменів та їх тренерів. Щомісяця визначається  та відзначається кращий спортсмена місяця м. Біла Церква та його тренер.

Соціальний захист населення

З метою наближення послуг по наданню соціальної допомоги  до громадян в місті Біла Церква на постійній основі працює 2-а приймально-консультаційних пункти за адресою м. Біла Церква,  вул. Сквирське шосе, 256 та вул. Леваневського, 34.

Для оперативного реагування та задоволення актуальних потреб функціонує «мобільний соціальний офіс» З початку року проведено 20 виїзних засідань.

В рамках реалізації державних соціальних програм - допомоги сім'ям з дітьми та житлових субсидій «Наш дім» - за 10 місяців 2014 року управлінням соціального захисту населення Білоцерківської міської ради прийнято 16238 заяв від громадян для призначення державних соціальних допомог. З початку року управлінням виплачено 141,2 млн.грн..

На обліку  в управлінні перебуває 88235 осіб різних пільгових категорій, для забезпечення пільгових прав, яких було нараховано 34,2 млн.грн.

На виконання програм, згідно Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» виплачено 48,8 млн.грн.

Найбільш незахищені верстви населення (ветерані війни, інваліди, постраждалі особи внаслідок аварії на ЧАЕС) систематично забезпечуються  санаторно-курортним лікуванням. За 10  місяців поточного року  видано  900 путівок.

В цьому році Білоцерківським міським територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) надано 82382 соціальні послуги 2001 особі.

Значна частина жителів міста Біла Церква різних категорій є членами  міських громадських об’єднань.  Враховуючи важливість громадської думки та активну роботу членів громадських організацій в житті міста, вирішенні питань місцевого значення щорічно з коштів місцевого бюджету громадським організаціям соціального спрямування надається фінансова підтримка. В 2014 році така підтримка становить 261,4 тис.грн.

 Упродовж багатьох років функціонує  міська комплексна програма «Турбота», на фінансування якої у 2014 році виділено 900 тис.грн., зокрема 481,2 тис.грн. для виплати матеріальної допомоги жителям міста Біла Церква для подолання скрутних життєвих обставин (в тому числі: за період з 23.06.2014 р. по 17.11.2014 р. в рамках міської комплексної програми «Турбота» 508 військовослужбовцям, які брали участь а антитерористичній операції та членам їх сімей надано матеріальної допомоги на суму 392,4 тис.грн).

Охорона навколишнього середовища

У 2014 році основні зусилля в галузі охорони довкілля були спрямовані на реалізацію екологічної програми, рішень міської ради, виконавчого комітету міської ради з питань охорони навколишнього природного середовища та впровадження заходів, спрямованих на покращення екологічного стану міської території, раціонального використання місцевих природних ресурсів, зменшення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, скидів забруднюючих стоків у басейн р. Рось, покращення гідрологічного режиму водних об’єктів міста, поліпшення якості питної води, благоустрій водоохоронних зон та

прибережних смуг, впорядкування поводження з промисловими та твердими побутовими відходами, збереження  та відтворення зелених насаджень міста.

Відповідно до результатів цілодобових спостережень на двох стаціонарних постах центральної геофізичної обсерваторії Державної служби України з надзвичайних ситуацій  погіршення стану атмосферного повітря в місті у 2014 році в порівнянні з минулим роком не спостерігалося.

Протягом звітного періоду виконані природоохоронні  заходи по реалізації Комплексної  програми охорони довкілля в місті Біла Церква на період 2012 - 2015 роки (далі – Комплексна програма) за рахунок  міського бюджету, а саме:

- виконані роботи з виготовлення індивідуальних листових конструкцій по капітальному ремонту греблі та водовипусків Білоцерківського середнього водосховища;

- виконаний поточний ремонт та очистка зливоприймачів на мережах зливової каналізації міста;

- виконані проектно-вишукувальні роботи по відновленню гідрологічного режиму та екологічного стану річки Протока з метою захисту від підтоплення присадибних ділянок та житлових будинків в м. Біла Церква Київської області та санітарні заходи з ліквідації чагарникової рослинності і засмічення водоохоронних зон р. Протока;

- виконаний комплекс робіт по благоустрою та санітарній очистці водоохоронних  зон р.Рось та  р.Протока, прибрано 30 га водоохоронних зон та прибережних смуг,  упорядковані та благоустроєні 7 джерел, 4 струмка та  2 водойми.

Протягом 2014 року провідними підприємства міста виконано 27 природоохоронних заходів Комплексної програми по зменшенню забруднення повітряного басейну, зниженню негативного впливу на стан поверхневих вод басейну р. Рось.

В Білій Церкві протягом звітного періоду вжиті заходи, спрямовані на покращення санітарної очистки міста, застосування нових технологій щодо збору, транспортування, сортування, переробки та утилізації твердих побутових відходів. 

В місті протягом 2014 року продовжено впровадження роздільного збору твердих побутових відходів на вологу та суху фракцію, сортування ТПВ, будівництво та облаштування майданчиків для встановлення контейнерів для роздільного збору ТПВ. Всього встановлено 205 контейнерів.

Для відтворення водних живих ресурсів р. Рось підприємствами, установами та організаціями міста  виконувалась робота по  розчистці берегових ліній р. Рось. Протягом 2014 року проведені моніторинги екологічного стану джерел, водойм, грунтів  на території дендропарку «Олександрія» та стану підземних вод на території міського сміттєзвалища ПрАТ КАТП – 1028. 

Виконавчим комітетом міської ради спільно з Інститутом агроекології і економіки природо-користування  НААН  проведені  аналітичні  дослідженя грунтів,  води  та  рослинної  продукції  у селітебній зоні міста Біла Церква на вміст шкідливих речовин.

Архітектура та містобудування

Протягом 2014 року в ході реалізації Програми розробки містобудівної документації для використання територіальною громадою м. Біла Церква на період 2010-2014 рр., було доповнено новими заходами: «Розробка та обґрунтування зон обмеження забудови з умов впливу авіаційного шуму комунального підприємства «Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс», «Виконання проекту забудови території в частині розробки червоних ліній вулиць та магістральних інженерних мереж», «Розроблення проекту землеустрою щодо встановлення межі прибережно – захисної смуги уздовж берега р. Рось в межах БілаЦерква»,які на даний час реалізуються.

На сьогоднішній день знаходиться на узгодженні розроблений в 2013 році товариством з обмеженою відповідальністю «ЕксперЦентр» Проект землеустрою щодо встановлення (зміни) межі міста Біла Церква у відповідності до Земельного кодексу України, ст.ст. 173,174, ЗУ "Про Землеустрій", ст. 46 ЗУ "Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законів України щодо проведення робіт із землеустрою, пов’язаних із встановленням і зміною меж сіл, селищ, міст, районів". Отримано позитивний висновок обов’язкової державної експертизи, із зауваженням щодо погодження меж міста від сільських, селищних рад та Білоцерківської районної ради та адміністрації, після чого проект буде подано на погодження до Київської обласної ради. 

Прочитано 2858 раз
Опубліковано в Влада
Теги

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео