В Білій Церкві затверджена програма енергозбереження

  • Середа, груд. 24 2014
  • Автор 

23 грудня відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради. На ньому розглянули низку організаційних питань, а також ввели в дію рішення конкурсного комітету з визначення перевізника на міських автобусних маршрутах загального користування №25, №26, затвердили новий склад і положення про  комітет з конкурсних торгів виконавчого комітету  Білоцерківської міської ради, кошторисну документацію на капітальний ремонт системи опалення в садочках № 3, 14, 21, а також схвалено Програму реалізації заходів з енергозбереження щодо заміщення споживання природного газу та скорочення споживання природного газу шляхом модернізації теплогенеруючого обладнання по КП «Білоцерківтепломережа». Останнє питання викликало бурхливу дискусію між членам виконкому.

Серед організаційних питань було затвердження плану роботи виконавчого комітету Бiлоцеpкiвської міської ради на 2015p. та на перший квартал наступного року. Також внесли зміни до складу комісії для розгляду питань, пов’язаних із встановленням статусу учасника війни та до складу робочої групи для опрацювання документів, які подаються на комісію Київської  обласної державної адміністрації з визначення даних про заробітну плату  працівників за роботу в зоні відчуження в 1986-1990 рр.

Члени виконкому надали дозвіл ТОВ «Білоцерківвода» на  видалення 270 дерев, що розташовані в охоронній зоні колекторів напірної каналізації від РНС-3 по вулиці Грибоєдова в місті Біла Церква. Саме там будуть проводити реконструкцію каналізаційних мереж наступного року, а цього року хочуть підготувати територію для робіт, розчистивши її від самосійних кленів, переважна більшість яких не перевищує 2 метрів.

А от питання з реалізації заходів з енергозбереження викликало протест у одного із членів виконкому – Петра Мороза, директора «Укрінтерм». Міський голова Василь Савчук пояснив, що 8 серпня 2014 року постановою КМУ №369 «Деякі питання соціально-економічного розвитку окремих територій у 2014 році» затверджено розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій між місцевими бюджетами. Всього виділено на ці заходи 500 млн. грн. Київській області дісталось – 200 млн. 765 тис. грн., з них Білій Церкві – 7 млн. грн. КП «Білоцерківтепломережа» для освоєння цих коштів розробила проекту документацію на заміну горілок, аби можна було з газу перейти на інші види палива. Проте така заміна мала відбуватися спершу лише на 4 об’єктах підприємства, а пізніше цей перелік розширили до 7 об’єктів. Саме ці зміни і треба було затвердити виконкому. Петро Мороз категорично відмовився за це голосувати, вважаючи, що кошти освоїти не встигнуть, адже вони надійшли лише в кінці жовтня і то лише в обласний бюджет. Заступник міського голови Валерій Гнатюк запевняв, що роботи вже ведуться. Його підтримав Іван Шилов, директор КП «Білоцерківхлібопродукт» та Іван Павленко, директор ТОВ «Білоцерківрозоптторг». А міський голова Василь Савчук запропонував наступного після засідання виконкому дня виїхати разом з кількома членами виконкому на об’єкти з метою перевірки проведення робіт. Зрештою, рішення підтримали.

Ще планували розглянути питання про попередження дитячої злочинності в рамках міської програми «Назустріч дітям», адже, на жаль, ці показники зросли. Проте начальник кримінальної міліції у справах неповнолітніх на засідання виконкому не прийшов, то ж питання зняли з розгляду.  

Прочитано 2839 раз
Опубліковано в Влада

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео