Василь Савчук зістрівся з мешканцями мікрорайону "Піонерська"

  • Четвер, груд. 18 2014
  • Автор 

16 грудня відбулася зустріч міського голови та представників міської влади з мешканцями мікрорайону «Піонерська» в приміщенні ЗОШ №5. Це була, мабуть, найчисельніша по запитанням зустріч та й актовий зал школи був заповнений вщерть. Мешканців цікавили не лише питання по мікрорайону, а й взагалі з життя міста та країни.

Традиційно на початку зустрічі міський голова Василь Савчук проінформував мешканців про те, що вдалося зробити протягом цього року в місті, а також які є проблеми. Про це детальніше читайте ТУТ.

Далі пішли запитання всіх самих мешканців. Зокрема, питали скільки нових підприємств буде відкрито в Білій Церкві наступного року. Василь Савчук повідомив, що вже нині запрацювало підприємство з виробництва ліків «Біофарма», проте ще не всі його потужності введені в дію, то ж наступного року має запрацювати на повну силу. Будується ще одне підприємство: цех з розливу мінеральної і солодкої води споруджує завод «Термо-пак» по вул. Сухоярська.

Питали мешканці, як виконується бюджет міста на 2014 рік. Міський голова доповів, що «виконувати його просто», адже 92% бюджету – це зарплата бюджетникам та комунальні платежі бюджетної сфери, решта – це харчування в лікарнях та садочках, прибирання міста, медзабезпечення тощо. «Ми були в Польщі, так от там на життя міста залишається в бюджеті не 8%, як у нас, а всі 40%. Можливо обіцяна децентралізація влади і нам допоможе в цьому плані», - сказав Василь Савчук.

Василь Савчук зустрівся з мешканцями Піонерської

Цікавилися, як вирішиться питання з бездомними тваринами, які постійно кусають людей. Про це також неодноразово писав БЦ News, друкуючи інформацію міської СЕС. Василь Савчук зазначив, що місто розділилося в своєму баченні вирішення цієї проблеми: одні мешканці прагнуть, аби чисельність тварин скоротили, як то було ще за радянських часів, інші погрожують вжити заходів, якщо будуть чіпати собак і котів. Яка ситуація зі спорудженням притулку для тварин, БЦ News також писав. Нині відловлювати тварин заборонено, адже Україна ухвалила відповідний закон під ЄВРО-2012. Можна лише тоді, якщо зафіксований випадок сказу і на певній території оголошений карантин. Також завод в с. Пищики, куди возили мертвих тварин на переробку, закрився. «За два тижні ми врегулюємо цю ситуацію», - запевнив Василь Савчук.

А начальник управління охорони здоров’я Анатолій Рогов повідомив про те, що на початку року була проблема з вакциною проти сказу, але нині є 300 таких вакцин і щеплення проводиться безкоштовно.

Василь Савчук зустрівся з мешканцями Піонерської

Як і на всіх зустрічах мешканці цікавилися питанням передачі КП «Білоцерківтепломережа» в концесію. Після роз’яснень міського голови хтось сумнівався, а хтось і дякував, запитуючи, чому такої роз’яснювальної роботи не проводилося раніше. Якщо коротко: після того, як на сесії 20 листопада був визначений переможець конкурсу з передачі в концесію комунального підприємства, ТЕЦ відразу проявила зацікавленість самій відремонтувати трубу «ТЕЦ-місто». Нині тривають перемовини.

Цікавилися громадяни і тим, як розуміти пропозицію прем’єр-міністра Арсенія Яценюка перевести всю медицину на страхове обслуговування. Питали, чи не можна повернути систему обслуговування в місті до попереднього стану, коли до вузьких спеціалістів хворі йшли напряму, а не відвідуючи спершу терапевта в центрах первинної медико-санітарної допомоги. Анатолій Рогов пояснив, що вороття вже не буде: «Старі схеми зламано, в країні йде реформа медичної галузі. 80% медичних послуг мають надавати саме сімейні лікарі, адже вузьких спеціалістів небагато. Водночас, всі хто стоїть на диспансерному обліку в таких спеціалістів, можуть звертатися до них напряму, без направлення від терапевта».

Василь Савчук зустрівся з мешканцями Піонерської

І, звісно, було багато комунальних питань. Обурювалися, чому РЕС вписує в квитанції показники більші, ніж на лічильнику, скаржилися на неправильно зрізані дерева, перериті тротуари, відсутність під’їзду до будинку. Найбільше скарг було від мешканців буд. Турчанінова, 1 та 1а, мешканці скаржилися на те, що стоїть в підвалах вода, немає стоку, біля будинку одні ями, по будинку пішли тріщини. На зустрічі вирішено створити комісію з виїздом до цих будинків, щоб з’ясувати, які роботи там треба провести. Питали, як їм відремонтувати колонку по вул. Турчанінова, 16 , до якої ледь не весь масив ходить. Водночас дякували за її постійний ремонт начальнику управління ЖКГ та міському депутату від цього округу Олександру Ореховському. Питали, коли на масиві відновлять дитяче кафе, яке колись там було в радянські часи.

Приїхали на цю зустріч і мешканці з інших мікрорайонів. Так, жителька Вокзальної цікавилася, чому там постійно ламається радіо, інша ж просила обладнати перехід знаком та розміткою біля пам’ятника Гренадеру. 

Прочитано 2582 раз
Опубліковано в Влада

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео