Мешканці Гайка просили відремонтувати дороги, освітлення і відкрити...кафе

  • Четвер, груд. 18 2014
  • Автор 

17 грудня відбулася зустріч міського голови та представників міської влади з мешканцями мікрорайону «Гайок» в приміщенні Білоцерківського навчально-виховного об’єднання «Звитяга».

На початку зустрічі міський голова вже традиційно розповів про те, яким було фінансування міського бюджету на цей рік, які роботи виконали, а що ще не встигли зробити, розповів про капітальний ремонт дорожнього покриття на вул. Таращанській, Пушкінській, Кар’єрній, Польовій, Сквирському шосе та Січневому прориву, про реконструкцію вуличного освітлення в Гайку, про відкриття на базі школи №8  Білоцерківського навчально-виховного об’єднання «Звитяга», де проходять військово-патріотичне виховання школярі всіх міських шкіл, а також про відкриття філії дитячої поліклініки на масиві Леваневського.  Проте міський голова зазначив, що із запланованих робіт виконано не більше, ніж на 40% через те, що бюджет розвитку став наповнюватися лише у серпні, до цього казначейство не пропускало кошти. Між іншим, саме в бюджеті розвитку зосереджено вже 43 млн. грн. на різні роботи, але казначейство виділяє ці кошти порціями і то в другій половині року. Тому, приміром на садочок на масиві Таращанський виділили  2 млн. грн., а освоїли лише 600 тис. грн. Детальніше про все це, читайте ТУТ

gajok-3

Самі ж мешканці мікрорайону охоче розповідали про свої проблеми. Найбільше – це все-таки недостатня освітленість масиву, неремонтовані тротуари, немає обладнаних під’їздів до будинків, садочку, через що мешканці мусять ногами місити багнюку. Цікавилися й тим, а що ж буде в приміщеннях колишнього військторгу, які нині пустують. Міський голова зазначив, що цього року під час візиту до міста губернатора Київщини Володимира Шандри він показував йому і 3 майданчик, а це 12 га площі, яка знаходиться за стадіоном в центрі міста і нині позаростала бур’янами, є притулком для асоціальних верств населення та бездомних собак, і приміщення в Гайку. При цьому Василь Савчук просив керівника області якось вплинути на Міноборони, щоб вони нарешті ці незадіяні об’єкти передали місту. Якщо це станеться, то порожніх приміщень в Гайку теж не буде.

Цікавилися мешканці, чому слюсарі ЖЕКу №1 беруть кошти за ремонт труб в квартирах. Заступник міського голови Валерій Гнатюк поянив, що в прибудинкову плату входить обслуговування комунікацій лише в під’їздах та підвалах, в квартирі – лише за окрему плату.

Мешканець буд. 2 дякував за освітлення, але просив провести дорогу до їх будинку, бо нині вони місять там багнюку, а перед будинком – величезна калюжа. Мешканка буд. 402 питала, чому біля будинку не встановили лавочки. Мешканець буд. 180, навпаки, дякував за ремонт цоколя і під’їздів. Мешканці будинків так званого фінського типу, збудованих на місці приватних будинків, які в народі раніше називалися «Шанхай»,  а тому ця назва і досі відома мешканцям мікрорайону, скаржилися, чому їх зняли з балансу ЖЕКу і тепер вони мусять самі обслуговувати свої маленькі будиночки на кілька квартир. Заступник міського голови Валерій Гнатюк порадив їм укласти договорів з ЖЕКом і сплачувати певну суму за обслуговування.

Василь Савчук зустрівся з мешканцями Гайка

Ще одна мешканка скаржилася на КП «Білоцерківтепломережу» за те, що в їх будинку зламався лічильник тепла, а комунальне підприємство відмовляється його ремонтувати і відсилає до ЖЕКу №1, в свою чергу ЖЕК відсилає до тепломережі. Це питання тепер розглянуть на рівні заступника міського голови.

Мешканці будинку 269 просили обладнати підхід до садочка і зробити більше освітлення дороги до школи №8.

Просили мешканці, щоб дільничний інспектор звітував про свою роботу і щоб мікрорайон був проінформований, в які години він приймає, який графік патрулювання Гайка машинами ППС, бо, за словами громадян, «в мікрорайоні процвітає злочинність».

Традиційно просили вплинути на водіїв маршруток, які відмовляються брати пенсіонерів. Заступник міського голови Геннадій Джегур проінформував мешканців, що обговорення поведінки водіїв відбулося на черговому засіданні виконкому, де власників автотранспортних підприємств зобов’язали в кожній маршрутці вивісити телефони «гарячої» лінії, за якою пасажир може поскаржитися на некультурного водія. Власне, самим громадянам варто частіше фіксувати такі порушення, записувати номери машин, звертатися у відділ транспорту, адже офіційних таких звернень від мешканців не так і багато. До того ж питання з пільговиками може бути зняте, якщо обіцянка прем’єр-міністра Арсенія Яценюка про заміну пільг адресною допомогою буде втілена в життя.

Василь Савчук зустрівся з мешканцями Гайка

Мешканці мікрорайону дякували за роботу ЖЕКу №1, за відкриту аптеку, роботу амбулаторії. І, традиційно, не обійшлося без «родзинки» зустрічі. Один із мешканців цікавився, чому в мікрорайоні немає…кафе. Зал вибухнув реготом, адже чого-чого, а кафе там вистачає. Дехто з присутніх обіцявся навіть провести чоловікові екскурсію по цим закладам.

На цьому зустрічі з мешканцями міста, а їх було 9, закінчилися. Наостанок міський голова Василь Савчук сказав: «Ми всі ваші прохання записуємо. Після сесії я особисто приїду до вас ще раз подивитися на всі ті недоліки, про які ви казали. Але! Ми не знаємо зараз, яким буде бюджет міста на 2015 рік, адже немає бюджету України. Тому будемо лише сподіватися на краще і на те, що фінансування буде достатнім».

Протягом року всі мешканці Білої Церкви можуть звернутися на прийом до міського голови та його заступників у відділ звернень громадян за адресоюЯ.Мудрого,36 каб.126,  тел..5-36-64 (будинок Центру зайнятості). Про години прийому начальників управлінь та відділів можна дізнатися безпосередньо в них або за телефонами, вказанами на сайті Білоцерківської міської ради.  

Прочитано 2771 раз
Опубліковано в Влада

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео