Білоцерківці скаржаться на якість послуг перевезення пасажирів в місті

  • Середа, груд. 10 2014
  • Автор 

9 грудня відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради. Серед інших питань розглянули і якість обслуговування пасажирів.

«У наших договорах чітко прописані зобов’язання перевізника. Проте, незважаючи на чинне законодавство і наші договори, водії досить часто порушують вимоги, про що свідчать скарги мешканців міста. Ми з керівниками автотранспортних підприємств виробили єдиний механізм по розгляду таких звернень: викликаємо скаржника та водія, який допустив порушення, і в такому колі вирішуємо це питання. Часто такі зустрічі закінчуються тим, що керівництво ухвалює рішення звільнити недобросовісних водіїв», - повідомив заступник міського голови Геннадій Джегур.

Від білоцерківців до виконкому надійшли такі скарги:

порушення

ПП «Валоїс», кількість скарг від мешканців

ПАТ «Білоцерківський автобусний парк», кількість скарг від мешканців

МПП «Диліжанс», кількість скарг від мешканців

ПП «Кан», кількість скарг від мешканців

Відмова перевозити пасажирів

18

19

7

8

Відсутність культури спілкування водія з пасажирами

9

12

9

6

Порушення ПДД, зафіксовані ДАІ

       
 

60

107

32

45

Також скаржаться на :

- недотримання графіку руху - 5 звернень;

- небажання зупинятися на зупинках громадського транспорту – 6 звернень;

- внесення змін до існуючих схем руху маршрутів - 9 звернень.

Власники автотранспортних підприємств в чомусь погодилися із зауваженнями, але й спробували пояснити свою позицію. Так, директор ПП «Валоїс» Іван Сердюк зауважив, що не весь транспорт по місту відповідає вимогам державних стандартів, щоб перевозити нормативну кількість пільговиків. Також пасажири, на думку Сердюка, самі порушують правила, адже хочуть в час-пік скоріше дістатися кінцевої точки своєї поїздки, а тому доводиться брати і стоячих. «Якщо скарга надійшла на підприємство, то викликаємо водія, залучаємо скаржника і вирішуємо це питання. Якщо водій і далі порушує правила і вимоги, то ми прощаємось з таким працівником», - запевнив Сердюк.

В свою чергу міський голова Василь Савчук зазначив, що на зустрічах з мешканцями мікрорайонів міста чує одне й те ж: скарги на культуру обслуговування. «Ви, приватні перевізники, повинні так свою роботу поставити, щоб автобуси були чисті, водії охайно одягнені, була ввічливість у спілкуванні з пасажирами. Я вам вдячний, що ви реагуєте на випадки хамства. То ж прошу, щоб в кожній маршрутці був номер телефону гарячої лінії, щоб пасажир знав, куди йому дзвонити зі скаргою на водія» , - сказав міський голова.  

За матеріалами сайту Білоцерківської міської ради

Прочитано 3074 раз
Опубліковано в Влада

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео