336 тис. грн. передали на потреби учасників АТО учні, батьки та працівники освіти Білої Церкви

  • Неділя, лист. 16 2014
  • Автор 

БЦ News продовжує інформувати жителів міста про те, яка допомога була надана управліннями та відділами Білоцерківської міської ради учасникам АТО та членам їх родин. В попередній публікації - інформація про матеріальну допомогу та порядок отримання статусу учасника бойових дій. Нині до вашої уваги інформація від управління освіти і науки БМР.

Виховання справжніх патріотів України – це основне завдання держави, сім’ї, школи. Зусилля педагогічних колективів міста спрямовані на те, щоб виховувати молодь, яка готова  жити і працювати в ім’я рідної держави, її могутності і свободи, в ім’я тих, хто захищав і захищає єдність Батьківщини, хто чекає, допомагає і вірить у мирне майбутнє України. Учні і педагоги не на словах, а на ділі доводять, що є справжніми патріотами України і своїми справами допомагають нашим воїнам боронити рідну державу, підтримуючи  їх бойовий дух як морально, так і матеріально.

Незвичним було навіть цьогорічне свято 1 Вересня з відчуттям тривожності за долю тих колишніх випускників наших освітніх закладів і батьків сьогоднішніх школярів, які відстоюють незалежність держави й мир в Україні  в зоні АТО. Шкільні подвір'я майоріли вишиванками, в які були одягнені і учні, і батьки, а подекуди й гості свята. На дзвониках замість традиційних білих бантів – стрічки кольорів Державного прапора.  А замість очікуваного  вальсу  - одностайне «Слава Україні! – Героям слава!» та «Герої не вмирають!». Цього дня в рамках акції «Ліки замість квітів» силами учнів, батьків, педагогів було зібрано 130 тис. грн. на потреби українських воїнів.  

zoj-3

Починаючи із серпня учні, педагоги, батьки є учасниками загальноміських благодійних заходів,  під час яких відбувається збір коштів для воїнів АТО. Учні загальноосвітніх навчальних закладів, вихованці ДНЗ долучилися до Всеукраїнських акцій «Напиши листа пораненому», «Місія добра», «Надійний тил», «Діти Київщини – воїнам АТО», «Підтримай армію – врятуй країну», «Солодкий привіт від юних патріотів». Ці акції є безстроковими і діють постійно.

В усіх навчальних закладах були проведені благодійні ярмарки , концерти, фестивалі вишиванок, флеш-моби, збір макулатури і каштанів . За цей час зібрано близько 160 тисяч гривень.

Учні  Білоцерківських загальноосвітніх шкіл відвідують поранених солдатів у Білоцерківському військовому госпіталі. Вони приходять з листами та малюнками, концертними програмами, солодощами, фруктами, медикаментами. Старшокласники БЗШ №22 разом із своїми батьками щосуботи працюють волонтерами у Київському госпіталі.

zoj-2

Заклади освіти надають адресну матеріальну підтримку своїм випускникам, які отримали поранення в боях. Не залишаються без уваги педагогів та учнів сім’ї тих воїнів, які загинули під час виконання військового обов’язку. А учні БЗШ №15 виступили із ініціативою перейменувати одну з вулиць Залізничного селища на честь героя АТО.

Учні Білоцерківської гімназії №2 разом із своїм педагогом щоп’ятниці і суботи працюють підсобниками під час ремонту військової техніки 72 механізованої бригади.  Колективи БСПМШ №16 та БЗШ №18 передали кошти на ремонт двигунів санітарних машин 72 бригади.

zoj4

Всі навчальні заклади співпрацюють із волонтерськими організаціями міста. Учні збирають продуктові, медичні набори, теплі речі, ковдри, спальні мішки, палатки, засоби особистої гігієни. Зігрівають душі наших воїнів і ті поробки, малюнки, обереги, які готують своїми руками і передають через волонтерів білоцерківські діти.

Постійно в закладах освіти проводяться уроки мужності, зустрічі із учасниками АТО, через яких діти передають свої вітання воїнам на передову.

Всього за цей час учнями, педагогами, батьками загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, працівниками управління освіти і науки на потреби воїнів АТО зібрано і передано понад 336 тисяч грн. 

Управління освіти і науки БМР

508 білоцерківців-учасників АТО отримали допомогу з міського бюджету на суму 392 400 грн, - Управління соціального захисту БМР 

Прочитано 4297 раз
Опубліковано в Влада
Теги

Коментарі  

Анатолій
0 #1 Анатолій 25.11.2014, 02:47
Понеділок, Вчора, 21:20
Друзья!
Надо очень, ОЧЕНЬ, срочно, для 72 бригады, рота стоит под Волновахой, ей надо 50 комплектов.
бушлат, 2-3 пары теплых носков, термобелье, шапки либо вязанные балаклавы, берцы по возможности. По возможности спальники и карематы, свитера, перчатки
К этой роте не доезжают волонтеры, они сейчас в летней форме....

+38-099-221-47- 31

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео