В Білій Церкві хотіли незаконно оселитися сомалійці

  • Неділя, лист. 02 2014
  • Автор 

Жителям Білої Церкви на вулицях міста стали зустрічатися молоді темношкірі чоловіки, які навіть не розуміються на українській мові, що викликало деяке здивування у населення. Правоохоронці, в ході проведення комплексного оперативно-профілактичного відпрацювання міста Біла Церква, виявили та встановили даних осіб –  шість молодих людей віком 19-24 роки розповіли, що в середині жовтня 2014 року вони нелегально прибули на територію України. Перебуваючи на нелегальному становищі, громадяни Федеративної Республіки Сомалі планували отримати статус біженців та в подальшому залишитись постійно проживати в Україні.

Про те, як і яким шляхом та транспортом іноземці перетнули кордон нашої Держави та на які кошти вони орендували квартиру і проживають в м. Біла Церква, молодики не дали відповідь. Всі шестеро винаймали одну квартиру в центрі міста.

Відносно даних громадян працівники Управління Державної міграційної служби України в Київській області направили адміністративний позов до Білоцерківського міськрайонного суду згідно ст. 26 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства», щодо примусового повернення іноземців та осіб без громадянства, депортації.

В ході проведення комплексного оперативно-профілактичного відпрацювання, також були виявлені ще дві особи (1989 та 1992 року народження), які проживали в іншому районі м. Біла Церква і є громадянами  Федеративної Республіки Сомалі. Відносно них працівниками Управління ДМС України в Київській області складено адміністративні протоколи за ч. 1 ст. 203 КУпАП «порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України».

В зв’язку з тим, що в Україні відсутні дипломатичні установи Федеративної Республіки Сомалі, працівниками Управління Державної міграційної служби України в Київській області про факт порушення міграційного законодавства України громадянами даної держави повідомлено Міністерство закордонних справ України.

Тетяна Гадомська

спеціаліст сектору зв’язків з громадськістю

Білоцерківського МВ ГУМВС України в Київській області

Прочитано 3143 раз
Опубліковано в Події

Коментарі  

Олена
+2 #1 Олена 02.11.2014, 19:41
Жахи! Незаконні біженці! (Видимо, бувають також законні) Ми ж в Європу йдемо, товариші. А тут біженців приймають. Тих, хто припливає на лодках з пн Африки, щоб спасти своє життя. Для тих, хто не в курсі, відкрийте Вікіпедію та прочитайте про країну Сомалі. Та ні. Ми ж добрі християни. Вигнати погінь сьогодні ж! Ти ба, оселитися захотіли в Місті Добра.
Вони вчинили злочин? Вкрали? Вбили? А бути біженцем з Сомалі, де середня тривалість життя 40 років~ це не злочин. І країна, яка вважає себе цивілізованою, і розділяючою європейські цінності, має з терпимістю ставитися до тих, хто в ще гірший ситуаціі. Але ж ні. Читаємо обурення в статті. Цікаво, чому тоді ми вважаємо, що нам має співчувати Європа та захистити від агрессіі та вторгнення.
Микола
+1 #2 Микола 02.11.2014, 20:19
кацапів вже маємо, ніяк не позбудемося.. тепер ще чорних не вистачало в БІЛІЙ ЦЕРКВІ.. гнати ГЕТЬ..

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Як ви оцінюєте той факт, що до міської ради тепер треба проходити через металеву рамку?

негативно, від кого ховається влада - 66.7%
позитивно, це потрібно для безпеки чиновників - 0%
я туди і так ніколи не ходив - 33.3%
я не розумію навіщо це зробили - 0%

Всього голосів: 3
The voting for this poll has ended

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео